Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/925
Title: The service charge as an effective instrument in hotel management.
Other Titles: Плата за обслуговування як ефективний інструмент для управління готелями.
Authors: Маначинська, Юлія Анатоліївна / Manachynska, Yulia
Євдощак, Володимир Іванович / Yevdoshchak, Volodymyr
Keywords: плата за послуги (поради)
service charge (tips)
готель
hotel
готельне обслуговування
the hotel service
система управління
Management System
готельний курорт
hotel resort
соціальний пакет
social package
заробітна плата
salary/wages
синтетичний облік
the synthetic accounting
державне управління
public administration
Issue Date: 2016
Publisher: The scientific journal Public administration and Regional Development / School of Economics and Management in Public Administration. Bratislava, 2016. No. 2, December 2016, Volume XII. P. 131 – 137
Abstract: The article reveals the essence and the legal nature of a service charge at the enterprises of hotel management as an important working mechanism. The accent is made on the urgent need of the legalization of the “service charge” with the regulation of its legal basis at the legislative level. In order to increase the efficiency of the management of a modern hotel the author of thearticle suggested to develop social programmes. The practical implementation of a social package will help to balance the level of hotel staff earnings so that they are not dependent on a service fee. Special attention is given to the organization and methods of accounting the service charge (or tips) with the purpose of the management system improvement of the quality of hotel services rendering at the national level. У статті розкрито сутність та юридичну природу плати за послуги на підприємствах Росії управління готелем як важливий робочий механізм. Акцент робиться на нагальній потребі легалізація “плати за послуги” з регулюванням її правової бази на законодавчому рівні. З метою підвищення ефективності управління сучасним готелем автор статті запропонував розробити соціальні програми. Практична реалізація соціального пакету допоможе збалансувати рівень персоналу готелю заробіток, щоб вони не залежали від плати за послуги. Особлива увага приділяється організації та методи обліку плати за послуги (або поради) з метою системи управління покращення якості надання готельних послуг на національному рівні.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/925
Appears in Collections:71.35.75 Економіка, організація, управління, планування та прогнозування готельного господарства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
77_The service charge as an effective instrument in hotel management.pdfосновний текст822.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.