Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/924
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Manachynska, Yulia | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-15T14:27:09Z | - |
dc.date.available | 2021-10-15T14:27:09Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.other | ISSN 1338-9432 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/924 | - |
dc.description.abstract | Необхідною умовою функціонування підприємств готельного господарства є ефективно організована вартість бухгалтерського обліку, який сприяє раціональному використанню наявних ресурсів. У статті розкриваються організаційно –методичні аспекти обліку витрат на підприємствах готельного господарства. Досліджували підходи як вітчизняних, так і зарубіжних вчених до центру витрат на лікування в готелі. На думку місцевих вчених, підходи гостьового циклу мають значний вплив щодо ізоляції класифікації витрат готелю, тому вам слід поглибити розподіл спектра відповідно до його фази структура. В статье раскрыто организационные и методические аспекты бухгалтерского учета затрат на предприятиях гостиничного хозяйства. Исследованы подходы, как отечественных, так и зарубежных ученых к трактовке место возникновения затрат в отеле. Согласно подходам отечественных ученых технология гостевого цикла оказывает существенное влияние на классификационные признаки расходов гостиницы, поэтому следует углубить спектр их выделения в соответствии с его фазовой структуры. Предложено осуществлять бухгалтерский учет расходов в разрезе реальных и фиктивных мест возникновения затрат отеля для формирования информационного обеспечения управления гостиничным бизнесом в целом. Доказана необходимость при организации учета расходов от предоставления гостиничных услуг учитывать соответствующую фазу гостевого цикла (бронирование, приезд, The necessary condition for the functioning o f enterprises o f hotel economy is effectively organized cost accounting, which promotes the rational use o f available resources. The article reveals organizational and methodological aspects o f cost accounting at the enterprises o f the hotel industry. Investigated approaches, both domestic and foreign scientists to the treatment cost center in the hotel. According to local scientists approaches guest cycle technology has a significant impact on cost classifications isolation o f the hotel, so you should deepen their spectrum allocation in accordance with its phase structure | uk_UK |
dc.language.iso | en | uk_UK |
dc.publisher | Scientific Leters of Academic society of Michal Baludansky, Volum 4, No. 1 / 2016. – P.94 – 96. | uk_UK |
dc.subject | витрати | uk_UK |
dc.subject | расходы | uk_UK |
dc.subject | expenses | uk_UK |
dc.subject | готель | uk_UK |
dc.subject | гостиница | uk_UK |
dc.subject | hotel | uk_UK |
dc.subject | гостьовий цикл | uk_UK |
dc.subject | гостевой цикл | uk_UK |
dc.subject | guest cycle | uk_UK |
dc.subject | бухгалтерський облік | uk_UK |
dc.subject | бухгалтерский учет | uk_UK |
dc.subject | accounting | uk_UK |
dc.subject | організація | uk_UK |
dc.subject | организация | uk_UK |
dc.subject | organization | uk_UK |
dc.subject | методологія | uk_UK |
dc.subject | методика | uk_UK |
dc.subject | methodology | uk_UK |
dc.subject | центр витрат | uk_UK |
dc.subject | центр затрат | uk_UK |
dc.subject | cost center | uk_UK |
dc.title | The methodology and organization of accounting of hotel services expenses | uk_UK |
dc.title.alternative | Методологія і організація обліку витрат готельних послуг | uk_UK |
dc.title.alternative | Методология и организация учета расходов гостиничных услуг | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Appears in Collections: | 06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
76_МЕТОДОЛОГИЯ И ОРГАНИЗАЦИЯ УЧЕТА РАСХОДОВ ГОСТИНИЧНЫХ УСЛУГ.pdf | 1.69 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.