Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДанилюк, Інна Петрівна-
dc.contributor.authorКравченко, Михайло Федорович-
dc.date.accessioned2021-10-13T19:41:47Z-
dc.date.available2021-10-13T19:41:47Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationhttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/26422/1/%E2%84%9621.pdfuk_UK
dc.identifier.issnУДК 664.956-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887-
dc.description.abstractУ статті наведено результати дослідження харчової та біологічної цінності дрібних азово-чорноморських риб. Визначено види дрібних риб Чорноморського та Азовського басейнів, перспективні для переробки у харчові концентрати підвищеної харчової цінності. Results of research of food and biological value of small AzovBlack Sea fish. The types of small fish of the Black Sea and Azov basin, looking for processing into food concentrates increased nutritional value. Considering that an important reserve for the fishing industry has a small Azov-Black Sea fish there is a need to study their chemical composition and properties of raw materials, the possibility of recycling previously used fish species for food concentrates. Currently processing small AzovBlack Sea fish is problematic, it is because there is no appropriate technology for a given species. The data of the chemical composition of the Black Sea silversides show that it has a high nutritional value due to the content of protein and fat, so it is a promising raw material for the development of technology of food concentrates from it, which can later be used in the preparation of culinary production.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherХарчова промисловість : зб. наук. пр. НУХТ. 2017. Вип. 21. С. 27–32uk_UK
dc.subjectазово-чорноморські рибиuk_UK
dc.subjectAzov-Black Sea fishuk_UK
dc.subjectбіохімічний складuk_UK
dc.subjectbiochemical compositionuk_UK
dc.subjectхарчова цінністьuk_UK
dc.subjectnutritional valueuk_UK
dc.subjectатерина чорноморськаuk_UK
dc.subjectAtherina ponticauk_UK
dc.subjectхарчові концентратиuk_UK
dc.subjectfood concentratesuk_UK
dc.subjectрибний порошокuk_UK
dc.subjectfish powderuk_UK
dc.titleПерспективи використання дрібних азовочорноморських риб у технологіях харчових концентратівuk_UK
dc.title.alternativePERSPECTIVES OF SMALL AZOV-BLACK SEA FISH IN TECHNOLOGIES FOOD CONCENTRATESuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:65.53.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
НУХТ Данилюк.pdfОсновний текст729.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.