Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Данилюк, Інна Петрівна | - |
dc.contributor.author | Кравченко, Михайло Федорович | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-13T19:41:47Z | - |
dc.date.available | 2021-10-13T19:41:47Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.citation | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/26422/1/%E2%84%9621.pdf | uk_UK |
dc.identifier.issn | УДК 664.956 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887 | - |
dc.description.abstract | У статті наведено результати дослідження харчової та біологічної цінності дрібних азово-чорноморських риб. Визначено види дрібних риб Чорноморського та Азовського басейнів, перспективні для переробки у харчові концентрати підвищеної харчової цінності. Results of research of food and biological value of small AzovBlack Sea fish. The types of small fish of the Black Sea and Azov basin, looking for processing into food concentrates increased nutritional value. Considering that an important reserve for the fishing industry has a small Azov-Black Sea fish there is a need to study their chemical composition and properties of raw materials, the possibility of recycling previously used fish species for food concentrates. Currently processing small AzovBlack Sea fish is problematic, it is because there is no appropriate technology for a given species. The data of the chemical composition of the Black Sea silversides show that it has a high nutritional value due to the content of protein and fat, so it is a promising raw material for the development of technology of food concentrates from it, which can later be used in the preparation of culinary production. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Харчова промисловість : зб. наук. пр. НУХТ. 2017. Вип. 21. С. 27–32 | uk_UK |
dc.subject | азово-чорноморські риби | uk_UK |
dc.subject | Azov-Black Sea fish | uk_UK |
dc.subject | біохімічний склад | uk_UK |
dc.subject | biochemical composition | uk_UK |
dc.subject | харчова цінність | uk_UK |
dc.subject | nutritional value | uk_UK |
dc.subject | атерина чорноморська | uk_UK |
dc.subject | Atherina pontica | uk_UK |
dc.subject | харчові концентрати | uk_UK |
dc.subject | food concentrates | uk_UK |
dc.subject | рибний порошок | uk_UK |
dc.subject | fish powder | uk_UK |
dc.title | Перспективи використання дрібних азовочорноморських риб у технологіях харчових концентратів | uk_UK |
dc.title.alternative | PERSPECTIVES OF SMALL AZOV-BLACK SEA FISH IN TECHNOLOGIES FOOD CONCENTRATES | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Appears in Collections: | 65.53.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
НУХТ Данилюк.pdf | Основний текст | 729.79 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.