Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКравченко, Михайло Федорович / Kravchenko, Mihailo / Kravchenko, Mykhail-
dc.contributor.authorДанилюк (Череп), Інна Петрівна / Danyliuk, Inna-
dc.date.accessioned2021-10-13T19:41:47Z-
dc.date.available2021-10-13T19:41:47Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationhttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/26422/1/%E2%84%9621.pdfuk_UK
dc.identifier.issnУДК 664.956-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/887-
dc.description.abstractУ статті наведено результати дослідження харчової та біологічної цінності дрібних азово-чорноморських риб. Визначено види дрібних риб Чорноморського та Азовського басейнів, перспективні для переробки у харчові концентрати підвищеної харчової цінності. Results of research of food and biological value of small AzovBlack Sea fish. The types of small fish of the Black Sea and Azov basin, looking for processing into food concentrates increased nutritional value. Considering that an important reserve for the fishing industry has a small Azov-Black Sea fish there is a need to study their chemical composition and properties of raw materials, the possibility of recycling previously used fish species for food concentrates. Currently processing small AzovBlack Sea fish is problematic, it is because there is no appropriate technology for a given species. The data of the chemical composition of the Black Sea silversides show that it has a high nutritional value due to the content of protein and fat, so it is a promising raw material for the development of technology of food concentrates from it, which can later be used in the preparation of culinary production.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherХарчова промисловість : зб. наук. пр. НУХТ. 2017. Вип. 21. С. 27–32uk_UK
dc.subjectазово-чорноморські рибиuk_UK
dc.subjectAzov-Black Sea fishen
dc.subjectбіохімічний складuk_UK
dc.subjectbiochemical compositionen
dc.subjectхарчова цінністьuk_UK
dc.subjectnutritional valueen
dc.subjectатерина чорноморськаuk_UK
dc.subjectAtherina ponticaen
dc.subjectхарчові концентратиuk_UK
dc.subjectfood concentratesen
dc.subjectрибний порошокuk_UK
dc.subjectfish powderen
dc.titleПерспективи використання дрібних азовочорноморських риб у технологіях харчових концентратівuk_UK
dc.title.alternativePerspectives of Small Azov-Black Sea Fish in Technologies Food Concentratesen
dc.typeArticleuk_UK
Располагается в коллекциях:65.53.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
НУХТ Данилюк.pdfОсновний текст729.79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.