Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/883
Title: Технологія концентрату з атерини чорноморської
Other Titles: Technology of concentrate from atherina pontica
Authors: Данилюк, Інна Петрівна
Кравченко, Михайло Федорович
Keywords: атерина чорноморська
Black Sea atherina
азово-чорноморські риби
Azov-Black Sea fish
харчова цінність
nutritional value
харчові концентрати
food concentrates
Issue Date: 7-Jun-2017
Publisher: Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. 2017. Вип. 18. С. 76–79
Citation: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2017_18_16
Abstract: У статті наведено результати дослідження хімічного складу та біологічної цінності атерини чорноморської. Проаналізовано хімічний склад атерини осіннього та весняного виловів, здійснено їх порівняльне оцінювання. Запропоновано технологію переробки атерини чорноморської для отримання харчового концентрату та наведено технологічну схему виробництва рибного концентрату з неї. Встановлено харчову цінність чорноморської атерини, що вказує на доцільність її промислового використання як біологічно цінної сировини для харчових концентратів. The article presents the results of the study of the chemical composition and biological value of the atherina pontica. The chemical composition of atherina pontica of autumn and spring catches has been analyzed, their comparative estimation has been carried out. The technology of processing of atherina pontica for the production of food concentrate is proposed and the technological scheme of production of fish concentrate from it is given. The nutritional value of the atherina pontica has been determined that indicates on the expediency of its industrial use as a biologically valuable raw material for food concentrates.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/883
Appears in Collections:65.53.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vlteu_2017_18_16.pdfОсновний текст575.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.