Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/671Full metadata record
| DC Field | Value | Language |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Маначинська, Юлія Анатоліївна / Manachynska, Yulia | - |
| dc.date.accessioned | 2021-10-02T05:18:32Z | - |
| dc.date.available | 2021-10-02T05:18:32Z | - |
| dc.date.issued | 2014 | - |
| dc.identifier.other | УДК 657.1:640.41+338.48 | - |
| dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/671 | - |
| dc.description.abstract | У монографії обґрунтовано економічну сутність та основні показники оцінки фінансових результатів. Розкриваються особливості діяльності підприємств готельного господарства та їх вплив на організацію обліку і аналізу витрат, доходів і фінансових результатів. Особлива увага приділяється обліку витрат за фазами гостьового циклу (бронювання, приїзд, проживання, обслуговування під час проживання та виїзд) і доходів за зонами дохідності, калькулюванню собівартості готельних послуг. Висвітлено методику перспективного та оперативного аналізу у реалізації цілей управління прибутковістю готельного господарства. Для науковців, студентів, аспірантів, управлінців та фахівців з обліково-аналітичної роботи різних рівнів на підприємствах готельного господарства. The monograph substantiates the economic essence and the main indicators of financial performance evaluation. The peculiarities of the activity of hotel enterprises and their influence on the organization of accounting and analysis of costs, revenues and financial results are revealed. Particular attention is paid to accounting for costs by phases of the guest cycle (booking, arrival, accommodation, service during the stay and departure) and income by areas of profitability, calculating the cost of hotel services. The method of perspective and operative analysis in realization of the purposes of management of profitability of hotel economy is covered. For scientists, students, graduate students, managers and specialists in accounting and analytical work of various levels in the hotel industry | uk_UK |
| dc.language.iso | uk | uk_UK |
| dc.publisher | ЧТЕІ КНТЕУ. ВЦ «Місто», 2014. 424 с. | uk_UK |
| dc.subject | готель | uk_UK |
| dc.subject | hotel | uk_UK |
| dc.subject | готельна послуга | uk_UK |
| dc.subject | hotel service | uk_UK |
| dc.subject | фінансовий результат | uk_UK |
| dc.subject | financial result | uk_UK |
| dc.subject | прибуток | uk_UK |
| dc.subject | profit | uk_UK |
| dc.subject | оперативний аналіз | uk_UK |
| dc.subject | operative analysis | uk_UK |
| dc.subject | рентабельність | uk_UK |
| dc.subject | profitability | uk_UK |
| dc.subject | метод оптимального управління | uk_UK |
| dc.subject | method of optimal management | uk_UK |
| dc.title | Облік і аналіз фінансових результатів у готельному господарстві | uk_UK |
| dc.title.alternative | Accounting and analysis of financial results in the hotel industry | uk_UK |
| dc.type | Article | uk_UK |
| Appears in Collections: | Монографії | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 19_Manachynska_J_monografiya_2014.pdf | 8.43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.