Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/671
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМаначинська, Юлія Анатоліївна-
dc.date.accessioned2021-10-02T05:18:32Z-
dc.date.available2021-10-02T05:18:32Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.otherУДК 657.1:640.41+338.48-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/671-
dc.description.abstractУ монографії обґрунтовано економічну сутність та основні показники оцінки фінансових результатів. Розкриваються особливості діяльності підприємств готельного господарства та їх вплив на організацію обліку і аналізу витрат, доходів і фінансових результатів. Особлива увага приділяється обліку витрат за фазами гостьового циклу (бронювання, приїзд, проживання, обслуговування під час проживання та виїзд) і доходів за зонами дохідності, калькулюванню собівартості готельних послуг. Висвітлено методику перспективного та оперативного аналізу у реалізації цілей управління прибутковістю готельного господарства. Для науковців, студентів, аспірантів, управлінців та фахівців з обліково-аналітичної роботи різних рівнів на підприємствах готельного господарства. В монографии обоснованно экономическую сущность и основные показатели оценки финансовых результатов. Раскрываются особенности деятельности предприятий гостиничного хозяйства и их влияние на организацию учета и анализа затрат, доходов и финансовых результатов. Особое внимание уделяется учету затрат по фазам гостевого цикла (бронирование, приезд, проживание, обслуживание во время проживания и выезд) и доходов по зонам доходности, калькулированию себестоимости гостиничных услуг. Освещены методику перспективного и оперативного анализа в реализации целей управления доходностью гостиничного хозяйства. Для научных работников, студентов, аспирантов, руководителей и специалистов по учетно-аналитической работы различных уровней на предприятиях гостиничного хозяйства. The monograph substantiates the economic essence and the main indicators of financial performance evaluation. The peculiarities of the activity of hotel enterprises and their influence on the organization of accounting and analysis of costs, revenues and financial results are revealed. Particular attention is paid to accounting for costs by phases of the guest cycle (booking, arrival, accommodation, service during the stay and departure) and income by areas of profitability, calculating the cost of hotel services. The method of perspective and operative analysis in realization of the purposes of management of profitability of hotel economy is covered. For scientists, students, graduate students, managers and specialists in accounting and analytical work of various levels in the hotel industryuk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherЧТЕІ КНТЕУ. ВЦ «Місто», 2014. 424 с.uk_UK
dc.subjectготельuk_UK
dc.subjectгостиницаuk_UK
dc.subjecthoteluk_UK
dc.subjectготельна послугаuk_UK
dc.subjectгостиничная услугаuk_UK
dc.subjecthotel serviceuk_UK
dc.subjectфінансовий результатuk_UK
dc.subjectфинансовые результатыuk_UK
dc.subjectfinancial resultuk_UK
dc.subjectприбутокuk_UK
dc.subjectприбыльuk_UK
dc.subjectprofituk_UK
dc.subjectоперативний аналізuk_UK
dc.subjectоперативный анализuk_UK
dc.subjectoperative analysisuk_UK
dc.subjectрентабельністьuk_UK
dc.subjectрентабельностьuk_UK
dc.subjectprofitabilityuk_UK
dc.subjectметод оптимального управлінняuk_UK
dc.subjectметод оптимального управленияuk_UK
dc.subjectmethod of optimal managementuk_UK
dc.titleОблік і аналіз фінансових результатів у готельному господарствіuk_UK
dc.title.alternativeУчет и анализ финансовых результатов в гостиничном хозяйствеuk_UK
dc.title.alternativeAccounting and analysis of financial results in the hotel industryuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19_Manachynska_J_monografiya_2014.pdf8.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.