Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/596
Title: Статистичний аналіз та контроль в готельному господарстві на основі контрольних карт
Other Titles: Статистический анализ и контроль в гостиничном хозяйстве на основе контрольных карт
Statistical analysis and control in the hotel industry on the basis of control charts
Authors: Маначинська, Юлія Анатоліївна
Євдощак, Володимир Іванович
Keywords: статистична оцінка
статистическая оценка
statistical estimation
аналіз
анализ
analysis
контроль
контроль
control
контрольна карта
контрольная карта
check card
кумулятивна сума
кумулятивная сумма
cumulative sum
результативність
результативность
effectiveness
Issue Date: 2015
Publisher: Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2015. Вип. ІІ. С.198 – 216.
Citation: URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchtei_2015_2_25
Abstract: Досліджується один із статистичних методів оцінки якості готельних послуг, який запропоновано застосовувати в готельному господарстві для забезпечення практичної реалізації попереджувальних (коригувальних) процедур контролю. Аналітична оцінка на базі застосування методу контрольних карт кумулятивних сум сприяє забезпеченню уникнення небажаних тенденцій зміни в ході гостьового циклу готелю та сприяє досягненню бажаного рівня результативності бізнес-процесів. Визначено типовий алгоритм попереджувальної статистичної оцінки негативних змін рентабельності готельних послуг у розрізі асортиментної структури. Запропоновано для забезпечення надійності функціонування підприємств готельного господарства в умовах кризи проводити моніторинг аналітичних показників результативності шляхом побудови контрольних карт кумулятивних сум, як в середовищі прикладних пакетних рішень, так і в спеціалізованих інформаційних системах. Исследуется один из статистических методов оценки качества гостиничных услуг, который предложено применять в гостиничном хозяйстве для обеспечения практической реализации предупредительных (корректирующих) процедур контроля. Аналитическая оценка на базе применения метода контрольных карт кумулятивных сумм способствует обеспечению избежание нежелательных тенденций изменения в ходе гостевого цикла гостиницы и способствует достижению желаемого уровня результативности бизнес-процессов. Определены типичный алгоритм предупредительной статистической оценки негативных изменений рентабельности гостиничных услуг в разрезе ассортиментной структуры. Предложено для обеспечения надежности функционирования предприятий гостиничного хозяйства в условиях кризиса проводить мониторинг аналитических показателей результативности путем построения контрольных карт кумулятивных сумм, как в среде прикладных пакетных решений, так и в специализированных информационных системах. One of statistical methods of estimation quality of hotel services is probed, which is suggested to apply in a hotel for providing practical realization of preventive (correctings) procedures of control. An analytical estimation on the base of the method of cumulative sums control cards application assists in providing of avoidance undesirable tendencies change during the guest cycle of hotel in achievement of the desired level effectiveness of business processes. The typical algorithm of preventive statistical estimation of negative changes of hotel services profitability in the cut of assortment structure is determined. It is offered, for providing of reliability functioning enterprises of hotel economy in the conditions of crisis to conduct monitoring of analytical indexes effectiveness by the construction of cumulative sums control cards of both in the environment of the applied package decisions and in the dedicaded informative systems.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/596
Appears in Collections:06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
27_Manachynska_J_Yevdoshchak_V.pdfосновний текст397.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.