Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМаначинська, Юлія Анатоліївна-
dc.date.accessioned2021-09-28T06:33:50Z-
dc.date.available2021-09-28T06:33:50Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.other657.1:640.41-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591-
dc.description.abstractУ статті досліджено особливості організації синтетичного та аналітичного обліку загальновиробничих витрат на підприємствах готельного господарства. Розглянуто зарубіжні підходи до встановлення стандартних баз розподілу непрямих витрат готелів згідно з «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», з метою задоволення інформаційних потреб менеджерів та керівників при прийнятті управлінських рішень. Запропоновано прямі витрати готелю збирати в розрізі видів послуг (за місцями виникнення витрат), а постійні витрати – по готелю в цілому. Це сприятиме здійсненню раціонального розподілу витрат та забезпечить їх об’єктивне відображення в системі бухгалтерського обліку в умовах комплексного характеру готельних послуг. Особлива увага відведена бухгалтерському обліку собівартості готельних послуг та обліку витрат готелю за місцями їх виникнення. Доводиться необхідність оцінювання послуг допоміжних структурних підрозділів підприємства готельного господарства за трансфертними цінами. В статье исследованы особенности организации синтетического и аналитического учета общепроизводственных расходов на предприятиях гостиничного хозяйства. Рассмотрены зарубежные подходы к установлению стандартных баз распределения косвенных расходов гостиниц согласно «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», с целью удовлетворения информационных потребностей менеджеров и руководителей при принятии управленческих решений. Предложено прямые расходы отеля собирать в разрезе видов услуг (по местам возникновения затрат), а постоянные затраты - по отелю в целом. Это будет способствовать осуществлению рационального распределения расходов и обеспечит их объективное отражение в системе бухгалтерского учета в условиях комплексного характера гостиничных услуг. Особое внимание отведено бухгалтерском учете себестоимости гостиничных услуг и учета расходов гостиницы по местам их возникновения. Доказывается необходимость оценки услуг вспомогательных структурных подразделений предприятия гостиничного хозяйства по трансфертным ценам. The features of the organization of synthetic and analytics accounting of general production expenses in hotel industry are investigated in the article. Foreign approaches to the establishment of standard databases of indirect expenses diversification for hotels based on «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», aimed to satisfy managers' and heads' informational needs in making managerial decisions are under the consideration. It is offered to collect direct expenses of hotel by types of service (in place of emergence costs), and fixed expenses of hotel in general. It will promote implementation of rational expense allocation and will provide their objective reflection in the system of financial accounting in the conditions of complex nature of hotel services. The special attention is paid to financial accounting of hotel services cost value and the expense accounting of hotel in places of their origin. The need of an assessment of services of auxiliary structural subdivisions of an entity at the transfer prices is proved.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2016. Вип. ІІ (62). С.144 – 154.uk_UK
dc.subjectвитратиuk_UK
dc.subjectзатратыuk_UK
dc.subjectcostsuk_UK
dc.subjectзагальновиробничі витратиuk_UK
dc.subjectобщепроизводственные расходыuk_UK
dc.subjectgeneral production expensesuk_UK
dc.subjectготельне господарствоuk_UK
dc.subjectгостиничное хозяйствоuk_UK
dc.subjecthotel economyuk_UK
dc.subjectуправлінське рішенняuk_UK
dc.subjectуправленческое решениеuk_UK
dc.subjectmanagement decisionuk_UK
dc.subjectготельна послугаuk_UK
dc.subjectгостиничная услугаuk_UK
dc.subjecthotel serviceuk_UK
dc.subjectбухгалтерський облікuk_UK
dc.subjectбухгалтерский учетuk_UK
dc.subjectfinancial accountinguk_UK
dc.subjectфінансові результатиuk_UK
dc.subjectфинансовые результатыuk_UK
dc.subjectfinancial resultsuk_UK
dc.titleОблікові аспекти відображення загальновиробничих витрат готелюuk_UK
dc.title.alternativeУчетные аспекты отражения общепроизводственных расходов гостиницыuk_UK
dc.title.alternativeAccounting aspects of the reflection of the overhead costs of the hoteluk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
33_Manachynska_J.pdfосновний текст742.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.