Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591
Title: Облікові аспекти відображення загальновиробничих витрат готелю
Other Titles: Accounting aspects of the reflection of the overhead costs of the hotel
Authors: Маначинська, Юлія Анатоліївна / Manachynska, Yulia
Keywords: витрати
costs
загальновиробничі витрати
general production expenses
готельне господарство
hotel economy
управлінське рішення
management decision
готельна послуга
hotel service
бухгалтерський облік
financial accounting
фінансові результати
financial results
Issue Date: 2016
Publisher: Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2016. Вип. ІІ (62). С.144 – 154.
Abstract: У статті досліджено особливості організації синтетичного та аналітичного обліку загальновиробничих витрат на підприємствах готельного господарства. Розглянуто зарубіжні підходи до встановлення стандартних баз розподілу непрямих витрат готелів згідно з «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», з метою задоволення інформаційних потреб менеджерів та керівників при прийнятті управлінських рішень. Запропоновано прямі витрати готелю збирати в розрізі видів послуг (за місцями виникнення витрат), а постійні витрати – по готелю в цілому. Це сприятиме здійсненню раціонального розподілу витрат та забезпечить їх об’єктивне відображення в системі бухгалтерського обліку в умовах комплексного характеру готельних послуг. Особлива увага відведена бухгалтерському обліку собівартості готельних послуг та обліку витрат готелю за місцями їх виникнення. Доводиться необхідність оцінювання послуг допоміжних структурних підрозділів підприємства готельного господарства за трансфертними цінами. The features of the organization of synthetic and analytics accounting of general production expenses in hotel industry are investigated in the article. Foreign approaches to the establishment of standard databases of indirect expenses diversification for hotels based on «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», aimed to satisfy managers' and heads' informational needs in making managerial decisions are under the consideration. It is offered to collect direct expenses of hotel by types of service (in place of emergence costs), and fixed expenses of hotel in general. It will promote implementation of rational expense allocation and will provide their objective reflection in the system of financial accounting in the conditions of complex nature of hotel services. The special attention is paid to financial accounting of hotel services cost value and the expense accounting of hotel in places of their origin. The need of an assessment of services of auxiliary structural subdivisions of an entity at the transfer prices is proved.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591
Appears in Collections:06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
33_Manachynska_J.pdfосновний текст742.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.