Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591
Назва: | Облікові аспекти відображення загальновиробничих витрат готелю |
Інші назви: | Accounting aspects of the reflection of the overhead costs of the hotel |
Автори: | Маначинська, Юлія Анатоліївна / Manachynska, Yulia |
Теми: | витрати costs загальновиробничі витрати general production expenses готельне господарство hotel economy управлінське рішення management decision готельна послуга hotel service бухгалтерський облік financial accounting фінансові результати financial results |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2016. Вип. ІІ (62). С.144 – 154. |
Короткий огляд (реферат): | У статті досліджено особливості організації синтетичного та аналітичного обліку загальновиробничих витрат на підприємствах готельного господарства. Розглянуто зарубіжні підходи до встановлення стандартних баз розподілу непрямих витрат готелів згідно з «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», з метою задоволення інформаційних потреб менеджерів та керівників при прийнятті управлінських рішень. Запропоновано прямі витрати готелю збирати в розрізі видів послуг (за місцями виникнення витрат), а постійні витрати – по готелю в цілому. Це сприятиме здійсненню раціонального розподілу витрат та забезпечить їх об’єктивне відображення в системі бухгалтерського обліку в умовах комплексного характеру готельних послуг. Особлива увага відведена бухгалтерському обліку собівартості готельних послуг та обліку витрат готелю за місцями їх виникнення. Доводиться необхідність оцінювання послуг допоміжних структурних підрозділів підприємства готельного господарства за трансфертними цінами. The features of the organization of synthetic and analytics accounting of general production expenses in hotel industry are investigated in the article. Foreign approaches to the establishment of standard databases of indirect expenses diversification for hotels based on «The Uniform Systems of Accounts for Hotels», aimed to satisfy managers' and heads' informational needs in making managerial decisions are under the consideration. It is offered to collect direct expenses of hotel by types of service (in place of emergence costs), and fixed expenses of hotel in general. It will promote implementation of rational expense allocation and will provide their objective reflection in the system of financial accounting in the conditions of complex nature of hotel services. The special attention is paid to financial accounting of hotel services cost value and the expense accounting of hotel in places of their origin. The need of an assessment of services of auxiliary structural subdivisions of an entity at the transfer prices is proved. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/591 |
Розташовується у зібраннях: | 06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
33_Manachynska_J.pdf | основний текст | 742.9 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.