Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/590
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМаначинська, Юлія Анатоліївна-
dc.contributor.authorЄвдощак, Володимир Іванович-
dc.date.accessioned2021-09-28T06:26:41Z-
dc.date.available2021-09-28T06:26:41Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationURL:http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fub_2016_1_14uk_UK
dc.identifier.otherУДК 657.1: 640.41-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/590-
dc.description.abstractВ статті досліджено деякі аспекти бухгалтерського обліку результатів діяльності підприємств готельного господарства. Розглянуто особливості відображення інформації про доходи, витрати та фінансові результати готелів у специфічних облікових регістрах, форми яких запропоновані для покращення досліджуваної ділянки облікового процесу з метою забезпечення зростання прибутковості готельного бізнесу. Особлива увага в статті відведена автоматизації бухгалтерського обліку на підприємствах готельної індустрії, зокрема на ділянці здійснення розрахункових операцій в готівковій та безготівковій формах. Автори розкривають особливості впливу спектрального характеру формування вартості готельної послуги на побудову раціональної системи бухгалтерського обліку в готелях. Запропоновано удосконалити бухгалтерський облік результатів діяльності підприємств готельного господарства в частині узагальнення інформації про них в облікових регістрах підсистеми управлінського обліку, що сприятиме оперативному отриманню своєчасної інформації про формування внутрішніх фінансових результатів сегментів основної діяльності готелю та додаткових структурних підрозділів, послуги яких входять до вартості готельного продукту. В статье исследованы некоторые аспекты бухгалтерского учета результатов деятельности предприятий гостиничного хозяйства. Рассмотрены особенности отражения информации о доходах, расходах и финансовых результатах отелей в специфических учетных регистрах, формы которых предложены для улучшения исследуемого участка учетного процесса с целью обеспечения роста доходности гостиничного бизнеса. Особое внимание в статье отведена автоматизации бухгалтерского учета на предприятиях гостиничной индустрии, в частности на участке осуществления расчетных операций в наличной и безналичной формах. Авторы раскрывают особенности влияния спектрального характера формирования стоимости гостиничной услуги на построение рациональной системы бухгалтерского учета в гостиницах. Предложено усовершенствовать бухгалтерский учет результатов деятельности предприятий гостиничного хозяйства в части обобщения информации о них в учетных регистрах подсистемы управленческого учета, будет способствовать оперативному получению своевременной информации о формировании внутренних финансовых результатов сегментов основной деятельности гостиницы и дополнительных структурных подразделений, услуги которых входят в стоимость гостиничного продукта. In article some aspects of financial accounting results of activities the entities of hotel economy are researched. Features of display information on the income, expenses and financial results of hotels in specific accounting registers which forms are offered for improvement of the researched site accounting process for the purpose of ensuring growth profitability of hotel business are considered. The special attention in article is paid to automation of financial accounting at the entities of the hotel industry, in particular on the site of implementation settlement transactions in cash and non-cash forms. Authors reveal features of influence spectral nature forming cost of hotel service on creation of rational system financial accounting in hotels. It is offered to enhance financial accounting results of activities the entities hotel economy regarding generalization of information on them in accounting registers of a subsystem managerial accounting, will promote operational receipt of timely information on forming internal financial results of segments the core business of hotel and additional structural divisions which services are included in the price of a hotel productuk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherЗбірник наукових праць «Фінанси. Облік. Банки». Вінниця: Економічний факультет ДНУ, 2016. Вип.1(21). С. 117 – 125.uk_UK
dc.subjectбухгалтерський облікuk_UK
dc.subjectбухгалтерский учетuk_UK
dc.subjectfinancial accountinguk_UK
dc.subjectготельuk_UK
dc.subjectотельuk_UK
dc.subjecthoteluk_UK
dc.subjectфінансовий результатuk_UK
dc.subjectфинансовый результатuk_UK
dc.subjectfinancial resultuk_UK
dc.subjectдоходиuk_UK
dc.subjectдоходыuk_UK
dc.subjectincomeuk_UK
dc.subjectвитратиuk_UK
dc.subjectрасходыuk_UK
dc.subjectexpensesuk_UK
dc.subjectспектральний характерuk_UK
dc.subjectспектральный характерuk_UK
dc.subjectspectral natureuk_UK
dc.subjectуправлінський облікuk_UK
dc.subjectуправленческий учетuk_UK
dc.subjectmanagerial accountinguk_UK
dc.subjectобліковий регістрuk_UK
dc.subjectучетный регистрuk_UK
dc.subjectaccounting registeruk_UK
dc.subjectавтоматизаціяuk_UK
dc.subjectавтоматизацияuk_UK
dc.subjectautomationuk_UK
dc.titleОблікові аспекти забезпечення зростання прибутку готелів при реалізації продуктів спектрального характеруuk_UK
dc.title.alternativeУчетные аспекты обеспечения роста прибыли гостиниц при реализации продуктов спектрального характераuk_UK
dc.title.alternativeAccounting aspects of ensuring the growth of hotel profits in the sale of spectral productsuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
34_Manachynska_J_Yevdoshchak_V.pdfосновний текст202.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.