Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/585
Title: | Облік непрямих витрат на підприємствах готельного господарства |
Other Titles: | Accounting for indirect costs in the hotel industry Учет косвенных расходов на предприятиях гостиничного хозяйства |
Authors: | Маначинська, Юлія Анатоліївна |
Keywords: | непрямі витрати непрямые издержки indirect costs облік учет accounting готель отель hotel готельна послуга отельная услуга hotel services база розподілу база распределения the base distribution стаття витрат статья издержек cost item |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Науковий огляд. Науковий журнал. Київ. ТОВ «ТК Меганом», 2014. Вип. № 3 (4). С. 38 – 46. |
Citation: | URL: https://naukajournal.org/index.php/naukajournal/article/view/204 |
Abstract: | Дослідження специфіки формування та обліку витрат готелів, які носять за своїм змістом непрямий характер показало, що вони пов’язані із формуванням декількох видів готельних послуг та потребують безпосереднього розподілу. Відповідно підприємства готельного господарства можуть на власний розсуд обирати метод розподілу витрат із врахуванням специфіки функціонування підприємства готельного господарства та підходів до оцінки сукупної суми понесених витрат. Исследование специфики формирования и учета затрат отелей, которые носят по своему содержанию косвенный характер показало, что они связаны с формированием нескольких видов гостиничных услуг и требуют непосредственного распределения. Согласно предприятия гостиничного хозяйства могут по своему усмотрению выбирать метод распределения затрат с учетом специфики функционирования предприятия гостиничного хозяйства и подходов к оценке совокупной суммы понесенных расходов. Investigation of the specificity of the formation and registration costs of hotels, which are by implication indirect shown that they are associated with the formation of several types of hotel services and require immediate distribution. According Hospitality Management Company may, at its discretion, choose the method of cost allocation, taking into account the specifics of the enterprise hospitality and approaches to assess the aggregate amount of costs incurred. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/585 |
Appears in Collections: | 06.81.85 Облік і звітність. Аналіз господарської діяльності підприємства |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
25_Manachynska_J.pdf | основний текст | 246.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.