Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/528
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Незвещук-Когут, Тетяна Семенівна | - |
dc.contributor.author | Струтинська, Любов Тодорівна | - |
dc.date.accessioned | 2021-09-24T19:25:47Z | - |
dc.date.available | 2021-09-24T19:25:47Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | https://cyberleninka.ru/article/n/tehnologiya-strav-z-kislomolochnogo-siru-ta-krupiv-zbagachenih-organichnim-yodom | uk_UK |
dc.identifier.other | УДК 664.48 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/528 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи було розробка страв з йодовмісною сировиною. Розглянута проблема йододефіциту у раціонах харчування населення, яка призводить до порушення таких життєво важливих процесів в ор-ганізмі людини як зниження інтелектуального та фізичного розвитку. Одним із найбільш перспективних напрямів ліквідації йодної недостатності є використання йодовмісної сировини: зірочника та цистозіри в стравах із крупів. The aim of the work is development of dishes with iodinated raw materials. The problem of iodine deficiency in dietary allowances of population is considered. It leads to violation of such vital processes in a human body as decrease in intellectual and physical development. One of the most perspective directions of iodic insufficiency elimination is use of iodinated raw materials: starwort and cystoseira in grain dishes | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Технічні науки Scientific Journal «ScienceRise» №11(28)2016. С. 44-49. | uk_UK |
dc.subject | йод | uk_UK |
dc.subject | iodine | uk_UK |
dc.subject | зірочник | uk_UK |
dc.subject | starwort | uk_UK |
dc.subject | цистозіра | uk_UK |
dc.subject | cystoseira | uk_UK |
dc.subject | органічний йод | uk_UK |
dc.subject | organic iodine | uk_UK |
dc.subject | фізіологічна потреба | uk_UK |
dc.subject | physiological requirement | uk_UK |
dc.subject | мікроелементи | uk_UK |
dc.subject | minerals | uk_UK |
dc.subject | вітаміни | uk_UK |
dc.subject | vitamins | uk_UK |
dc.title | Технологія страв з кисломолочного сиру та крупів, збагачених органічним йодом | uk_UK |
dc.title.alternative | Тechnology of dishes from milk Сheese and Cereals enriched Organic Jodine | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Appears in Collections: | 65.09.03 Склад, характеристики та методи дослідження сировини і продуктів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Незвещук-Когут, Струтинська.pdf | Основний текст | 479.94 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.