Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/528
Title: Технологія страв з кисломолочного сиру та крупів, збагачених органічним йодом
Other Titles: Тechnology of dishes from milk Сheese and Cereals enriched Organic Jodine
Authors: Незвещук-Когут, Тетяна Семенівна
Струтинська, Любов Тодорівна
Keywords: йод
iodine
зірочник
starwort
цистозіра
cystoseira
органічний йод
organic iodine
фізіологічна потреба
physiological requirement
мікроелементи
minerals
вітаміни
vitamins
Issue Date: 2016
Publisher: Технічні науки Scientific Journal «ScienceRise» №11(28)2016. С. 44-49.
Citation: https://cyberleninka.ru/article/n/tehnologiya-strav-z-kislomolochnogo-siru-ta-krupiv-zbagachenih-organichnim-yodom
Abstract: Метою роботи було розробка страв з йодовмісною сировиною. Розглянута проблема йододефіциту у раціонах харчування населення, яка призводить до порушення таких життєво важливих процесів в ор-ганізмі людини як зниження інтелектуального та фізичного розвитку. Одним із найбільш перспективних напрямів ліквідації йодної недостатності є використання йодовмісної сировини: зірочника та цистозіри в стравах із крупів. The aim of the work is development of dishes with iodinated raw materials. The problem of iodine deficiency in dietary allowances of population is considered. It leads to violation of such vital processes in a human body as decrease in intellectual and physical development. One of the most perspective directions of iodic insufficiency elimination is use of iodinated raw materials: starwort and cystoseira in grain dishes
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/528
Appears in Collections:65.09.03 Склад, характеристики та методи дослідження сировини і продуктів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Незвещук-Когут, Струтинська.pdfОсновний текст479.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.