Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/391
Title: Динаміка якості бісквітних напівфабрикатів при зберіганні
Other Titles: Quality dynamics of biscuit semi-finished products during storage
Authors: Романовська, Ольга Леонідівна
Keywords: бісквіт
крихкість
кероб
борошно
волога
черствіння
вiscuit
crumb
kerob
flour
moisture
stale
Issue Date: 2017
Publisher: Товари і ринки. Технічні науки. 2017. № 1. С. 176 - 184.
Citation: http://tr.knute.edu.ua/files/2017/23/19.pdf
Abstract: Досліджено термін зберігання свіжості бісквітних напівфабрикатів "Чернівецький" і "Зоряний" із додаванням 30 % борошна з пророщеного зерна пшениці, а в останній бісквіт – додатково порошок керобу. Визначено, що випечені бісквітні напівфабрикати зберігають свою свіжість протягом 48 год. Longer storage of biscuit semi-finished products is based on the use of ingredients whose chemical composition slows staling of product that helps reduce shrinkage. Staling of biscuit semi-finished products is associated with changes in the state of starch and gluten flour. The aim of the study is to determine the shelf life of fresh baked biscuit semi-finished products "Chernivetskyi" and "Zorianyi" with the addition of flour from sprouted wheat and carob powder by the parameters of deformation and fragility of crumb that characterize staling process, and key indicators of safety – microbiological.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/391
Appears in Collections:65.33.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
repos_Романовська_6.pdf498.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.