Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3126
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧерногуз, Олександр Романович-
dc.date.accessioned2025-07-05T19:48:08Z-
dc.date.available2025-07-05T19:48:08Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3126-
dc.description.abstractУ рамках написання кваліфікаційної роботи розроблено проєкт «Удосконалення технології та дослідження якості чізкейків» на матеріалах ресторану «Дім 18», який складається з трьох розідлів: теоретичні аспекти технології чізкейків та організація їх виробництва у закладах ресторанного господарства, дослідження технологій чізкейків та організація їх виробництва у ресторані «Дім 18», удосконaлення технологій чізкейків. В першому розділі досліджено асортимент десертів у закладах ресторанного господарства міста Чернівці, виявлено, що існує безліч варіацій десерту в залежності від рецептурного складу. Розглянуто технологічний процес приготування чізкейку, його основними етапами є приготування основи, сирної маси, випікання, охолодження, декорування. В другому розділі розглянуто роботу ресторану «Дім 18», який знаходиться у центральній частині Чернівців на відомій вулиці Кобилянській, 18. У ресторані пропонують класичні європейські страви з акцентом на популярні позиції. Досліджено аналіз базової рецептури чізкейку, його основні складові та технологічний процес виробництва. В третьому розділі задля зменшення енергетичної цінності десерту плануємо удосконалення рецептури шляхом заміни цукру на сироп топінамбура, сироп агави та фініковий. Для покращення мінерального складу чізкейку до складу пісочної основи вводили різні види горіхового борошна (мигдальне, борошно грецького горіха, борошно кешью). Для збільшення харчових волокон в сирному наповнювачі кукурудзяний крохмаль повністю замінено на псиліум. У рамках написання роботи розроблено рецептури десерту зниженої енергетичної цінності: чізкейк з сиропом топінамбура, мигдальним борошном та псиліумом; чізкейк з сиропом агави, борошном волоського горіху та псиліумом; чізкейк з фініковим сиропом, борошном кешью та псиліумом.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherЧерногуз О. Р. Удосконалення технології та дослідження якості чізкейків (на матеріалах ресторану «Дім18») = Improving technology and researching the quality of cheesecakes (based on materials from the restaurant "Dim18") : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Харчові технології» / О. Р. Черногуз ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – 57 с.uk_UK
dc.subjectякістьuk_UK
dc.subjectqualityuk_UK
dc.subjectдесертиuk_UK
dc.subjectdessertsuk_UK
dc.subjectчізкейкuk_UK
dc.subjectcheesecakeuk_UK
dc.subjectресторанuk_UK
dc.subjectrestaurantuk_UK
dc.subjectасортиментuk_UK
dc.subjectassortmentuk_UK
dc.titleУдосконалення технології та дослідження якості чізкейків (на матеріалах ресторану «Дім18»)uk_UK
dc.title.alternativeImproving technology and researching the quality of cheesecakes (based on materials from the restaurant "Dim18")uk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:бакалавр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Schornogus_181.pdfосновний текст5.91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.