Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3121| Title: | Удосконалення технології та дослідження якості соусів (на матеріалах кафе «Креветка») |
| Other Titles: | Improving technology and researching the quality of sauces (based on materials from the "Krevetka" cafe) |
| Authors: | Маліков, Назар Олегович |
| Keywords: | якість quality соуси sauces виробництво production якість quality НАССР |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Маліков Н. О. Удосконалення технології та дослідження якості соусів (на матеріалах кафе «Креветка») = Improving technology and researching the quality of sauces (based on materials from the "Krevetka" cafe) : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Харчові технології» / Н. О. Маліков ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – 58 с. |
| Abstract: | Відповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу: «Удосконалення технології та дослідження якості соусів (на матеріалах кафе «Креветка»)», яка містить три розділи: Розділ 1. Теоретичні аспекти технологій соусів та організація їх виробництва у закладах ресторанного господарства; Розділ 2. Дослідження технологій соусів та організація їх виробництва у кафе «Креветка»; Розділ 3. Удосконaлення технологій соусів. В розділі 1 проаналізовано теоретичні аспекти технології соусів. Соус – додатковий компонент страви, з характерною напіврідкою консистенцією, який використовують у процесі приготування страви або подають до готової страви для поліпшення її смаку і аромату. Із ростом обізнаності про вплив харчування на здоров’я все більше споживачів звертають увагу на склад продуктів. Зростання популярності соусів на йогуртовій основі є частиною ширшого глобального тренду, що пов'язаний із поширенням ідеї здорового способу життя. В розділі 2 надано загальну характеристику кафе «Креветка». Кафе є мережевим закладом, 2 заклади розташовані в м. Чернівці 1 заклад в м. Львів. Для дослідження обрано заклад у м. Чернівці за адресою вулиця Кобилянської, 49, години роботи: щодня з 10:00 до 22:00. Меню кафе «Креветка» лаконічне, страви розроблені із врахуванням останніх тенденції. Кафе «Креветка» функціонує за принципом повного виробничого циклу. На основі проведеного аналізу меню кафе «Креветка» та замовлень відвідувачів, для подальших досліджень обрано соус грецької кухні «Дзадзикі». В 3 розділі враховуючи технологічні проробки розроблено наступний асортимент соусів: соус «Дзадзикі» з додаванням лляних висівок, соус «Дзадзикі» з додаванням рисових висівок, соус «Дзадзикі» з додаванням вівсяних висівок. Результатом дослідження є покращення грецького соусу «Дзадзикі» з додаванням лляних, рисових та вівсяних висівок та кунжуту покращує поживну цінність соусу та може бути рекомендованим до впровадження у меню закладів ресторанного господарства. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3121 |
| Appears in Collections: | бакалавр |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Malikov_181.pdf | основний текст | 2.79 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.