Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3111
Title: Удосконалення технології та дослідження якості борошняних виробів (піци) (на матеріалах траторії «Gorno»)
Other Titles: Improving the technology and researching the quality of flour products (pizza) (based on materials from the Gorno trattoria)
Authors: Білявинська, Катерина Сергіївна
Keywords: піца
pizza
вівсянні висівки
oat bran
спельта
spelt
траторія
trattoria
італійські страви
italian dishes
Issue Date: 2025
Publisher: Білявинська К. С. Удосконалення технології та дослідження якості борошняних виробів (піци) (на матеріалах траторії «Gorno») = Improving the technology and researching the quality of flour products (pizza) (based on materials from the Gorno trattoria) : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Харчові технології» / К. С. Білявинська ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – 55 с.
Abstract: Відповідно завдання кваліфікаційної роботи розроблено роботу на тему «Удосконалення технології та дослідження якості борошняних кулінарнх виробів (піци)» на матеріалах траторії «Gorno»», до складу якого входять три розділи: теоретичні аспекти технології борошняних кулінарних виробів (піци) та організація їх виробництва у закладах ресторанного господарства, дослідження технологій борошняних кулінарних виробів (піци) та організація їх виробництва у траторії «Gorno», удосконaлення технологій борошняних кулінарних виробів (піци). В першому розділі окреслено асортимент борошняних кулінарних виробів. Досліджено меню сучасних пекарень та ресторанів м. Чернівці та визначено, що найбільшою популярністю серед споживачів користуються: булочки, млинці, піца, різні види пасти. Встановлено, що завдяки своїй універсальності, неперевершеному смаку, легкості приготування та доступній ціні піца має багато шанувальників. В другому розділі окреслено діяльність траторії «Gorno», яка розташувалась в самому центрі міста по вулиці Ольги Кобилянської, 16. Окрім італійських страв заклад також пропонує українську кухню, а саме борщ, вареники, шашлик та ребра. Підприємство надає послуги кальяну, доставки замовлення та можливість проведення банкетів. Дослідивши базову рецептуру основи для піци встановлено, що до її складу входить борошно пшеничне, дріжджі, олія соняшникова, сіль, цукор та вода. В третьому розділі розроблено основу для піци: з амарантовим борошном та бамбуковою клітковиною; з кунжутним борошном та пшеничними висівками; спельтовим борошном та вівсяними висівками. При цьому борошно пшеничне частково заміняни на рослинні види сировини.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3111
Appears in Collections:бакалавр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bilavinska_181.pdfосновний текст6.38 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.