Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3105| Название: | Розширення асортименту та розроблення технології ресторанної продукці без глютену (на матеріалах ресторану «SNTR») |
| Другие названия: | Expanding the range and developing technology for gluten-free restaurant products (based on materials from the SNTR restaurant) |
| Авторы: | Ткачик, Олександр Іванович |
| Ключевые слова: | глютен gluten борошнянні страви flour dishes дієичні добавки dietary supplements дієтичні тренди dietary trends гастрономія gastronomy ресторан restaurant |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Ткачик О. І. Розширення асортименту та розроблення технології ресторанної продукці без глютену (на матеріалах ресторану «SNTR») = Expanding the range and developing technology for gluten-free restaurant products (based on materials from the SNTR restaurant) : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Харчові технології» /О. І. Ткачик ; наук. кер. С. Д. Борук. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – 51 с. |
| Аннотация: | Кваліфікаційна робота присвячена розширенню асортименту та розробленню технології ресторанної продукції без глютену на матеріалах ресторану «SNTR». У роботі обґрунтовано актуальність теми, зумовлену зростаючим попитом споживачів на здорову, безпечну та спеціалізовану безглютенову продукцію, а також необхідністю адаптації закладів ресторанного господарства до сучасних дієтичних потреб. Проведено аналіз сировинної бази безглютенових інгредієнтів, що використовуються в кулінарії, та обґрунтовано їхній вибір з урахуванням харчової цінності, смакових якостей, функціональних властивостей та безпеки для споживачів з непереносимістю глютену. Розроблено нову рецептури та детальну технологічну карту і схему для виробництва страви з борошна безглютену «Паста заморська з овочами». Це дозволить ресторану «SNTR» значно розширити своє меню, підвищити привабливість для широкого кола відвідувачів та підкреслити свою інклюзивність. Основні положення роботи мають значну практичну цінність і можуть бути успішно впроваджені в діяльність ресторану «SNTR», а також інших закладів ресторанного господарства, які прагнуть оптимізувати свій асортимент, підвищити конкурентоспроможність та відповідати сучасним гастрономічним та дієтичним трендам. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3105 |
| Располагается в коллекциях: | бакалавр |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Tkaschik_181.pdf | основний текст | 1.73 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.