Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3105
Title: Розширення асортименту та розроблення технології ресторанної продукці без глютену (на матеріалах ресторану «SNTR»)
Other Titles: Expanding the range and developing technology for gluten-free restaurant products (based on materials from the SNTR restaurant)
Authors: Ткачик, Олександр Іванович
Keywords: глютен
gluten
борошнянні страви
flour dishes
дієичні добавки
dietary supplements
дієтичні тренди
dietary trends
гастрономія
gastronomy
ресторан
restaurant
Issue Date: 2025
Publisher: Ткачик О. І. Розширення асортименту та розроблення технології ресторанної продукці без глютену (на матеріалах ресторану «SNTR») = Expanding the range and developing technology for gluten-free restaurant products (based on materials from the SNTR restaurant) : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Харчові технології» /О. І. Ткачик ; наук. кер. С. Д. Борук. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – 51 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена розширенню асортименту та розробленню технології ресторанної продукції без глютену на матеріалах ресторану «SNTR». У роботі обґрунтовано актуальність теми, зумовлену зростаючим попитом споживачів на здорову, безпечну та спеціалізовану безглютенову продукцію, а також необхідністю адаптації закладів ресторанного господарства до сучасних дієтичних потреб. Проведено аналіз сировинної бази безглютенових інгредієнтів, що використовуються в кулінарії, та обґрунтовано їхній вибір з урахуванням харчової цінності, смакових якостей, функціональних властивостей та безпеки для споживачів з непереносимістю глютену. Розроблено нову рецептури та детальну технологічну карту і схему для виробництва страви з борошна безглютену «Паста заморська з овочами». Це дозволить ресторану «SNTR» значно розширити своє меню, підвищити привабливість для широкого кола відвідувачів та підкреслити свою інклюзивність. Основні положення роботи мають значну практичну цінність і можуть бути успішно впроваджені в діяльність ресторану «SNTR», а також інших закладів ресторанного господарства, які прагнуть оптимізувати свій асортимент, підвищити конкурентоспроможність та відповідати сучасним гастрономічним та дієтичним трендам.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3105
Appears in Collections:бакалавр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tkaschik_181.pdfосновний текст1.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.