Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3076| Title: | Перспективи розвитку гастротуризму України за регіонами в повоєнний період |
| Authors: | Багрій, Конон Леонідович / Bagrii, Konon Вдовічена, Ольга Геннадіївна / Vdovichena, Olha Вдовічена, Поліна Анатоліївна |
| Keywords: | гастрономічний туризм регіони розвиток повоєнний період SWOT-аналіз стратегія |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Багрій К. Л. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГАСТРОТУРИЗМУ УКРАЇНИ ЗА РЕГІОНАМИ В ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД / К. Л. Багрій, О. Г. Вдовічена, П. А. Вдовічена // Організаційно управлінські основи розвитку територіальних громад в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення : колективна монографія / за заг. ред. А. А. Вдовічена. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2025. – С. 246–271. |
| Abstract: | Гастрономічний туризм ґрунтується на розширенні знань про національну кухню і традиції певного регіону. Водночас елементи гастрономічного туризму в різній мірі властиві багатьом видам туризму. Аналізуючи суб’єктів туристичної діяльності, з точки зору подання національної української кухні та різноманітної палітри представлення кулінарного надбання, необхідно акцентувати увагу на гастрономічному туризмі, як засобу культурного брендингу. Гастрономічні мандрівки являються додатковим способом для ознайомлення з культурною спадщиною різних країн і регіонів, оскільки національні страви віддзеркалюють стиль життя, погляди і звичаї народів, які проживають на території України. Результати SWOT-аналізу гастрономічної туристичного сфери України відображають те, що українська гастрономічна інфраструктура має багато сильних сторін та можливостей для запобігання загрозам і підсилення існуючих слабких сторін галузі. Для досягнення успіху в цьому напрямі необхідно розроблення та активне просування гастрономічних турів з використанням місцевої сировини, продуктів харчування та напоїв, концептуальних закладів ресторанного господарства, які підкреслюватимуть автентичність національних традицій у кулінарії. Розроблення таких регіональних гастрономічних турів, зокрема на Буковині, стане перспективами наших наступних наукових досліджень. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/3076 |
| Appears in Collections: | Монографії |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| монограф 6.4.pdf | основний текст | 1.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.