Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/301
Название: Готельно-ресторанне господарство як основна складова частина сфери туризму та її вплив на соціально-економічний розвиток України
Другие названия: Hotel and restaurant as a main component of tourism and its impact on the socio-economic development of Ukraine
Авторы: Незвещук-Когут, Тетяна Семенівна
Язіна, Вікторія Анатоліївна
Ключевые слова: готельно-ресторанне господарство
індустрія туризму
соціально-економічний розвиток
туристична політика
hotel and restaurant industry
tourism industry
socio-economic development
tourism policy
Дата публикации: окт-2020
Издатель: Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка: Науковий журнал. Вип. 4. с. 51-58.
Библиографическое описание: http://www.tnv-econom.ksauniv.ks.ua/index.php/journal/article/view/105
Аннотация: Стаття присвячена засадам функціонування та розвитку готельно-ресторанного господарства, що є основною складовою частиною сфери туризму. Розглянуто актуальність створення ефективної системи регулювання готельно-ресторанним господарством у туризмі та обґрунтовано необхідність застосування багатоелементної системи функціонування туристичної індустрії України. Готельно-ресторанне господарство розглянуто як один з пріоритетних напрямів розвитку туристичного господарства, що здійснює вагомий вплив на соціально-економічний розвиток України. Визначено основні складові частини управління туристичною індустрією. Особливу увагу приділено визна- ченню елементів туристичної індустрії, які створюють комплексну систему управління туристичним господарством як важливим сектором економіки, що відіграє важливу роль у соціально-економічному розвитку України. Наведено деякі заходи індустрії туризму щодо підвищення рівня сучасного економічного розвитку країни в умовах поширення пандемії Covid-19. The article is devoted to the principles of operation and development of the hotel and restaurant industry, which is highlighted as a major factor in the tourism industry. The hospitality industry is a special independent branch of the economy, consisting of a group of industries and enterprises whose functions are to meet the diverse demand for various types of recreation and entertainment. The main determinants of hospitality industry development today are the hotel and restaurant industry. Tourism is considered to be an economic category because it promotes the production and implementation of a wide range of services, job creation, income generation, infrastructure development and diversification of the country’s economy. The urgency of creating an effective system of regulation of the hotel and restaurant industry in tourism is considered and the necessity of applying a multielement system of unctioning of the tourist industry of Ukraine is substantiated. Important is the role of the hotel and restaurant business in fulfilling many social and economic functions. The hotel and restaurant industry is considered as one of the priority areas for the development of the tourism industry, which has a significant impact on the socio-economic development of Ukraine. The main components in the management of the tourism industry are identified. Particular attention is paid to identifying elements of the tourism industry that create a comprehensive tourism management system as an important sector of the economy, which plays an important role in the socio-economic development of Ukraine. Global trends in international tourism make it possible to attribute the tourism business to the most promising sectors of the economy, which includes a large number of elements, including the hotel and restaurant industry. Some measures in the tourism industry to increase the level of socio-economic development of the country are outlined. The market model of the Ukrainian economy necessitates the improvement of the mechanism of tourism development, in particular the hotel and restaurant industry, which is connected with the intensification of this industry, increasing competition in the world market. Recommendations are given for improving the level of development of the hotel and restaurant business in the country in the context of the spread of Covid-19.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/301
ISSN: УДК 338.24:640.41
DOI: https://doi.org/10.32851/2708-0366/2020.4.6
Располагается в коллекциях:71.35.13 Форми і методи обслуговування в готелях

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Незвещук-Язіна2020.pdf377.63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.