Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2990| Назва: | Пріоритетні напрями розвитку товарознавства як наукової дисципліни |
| Автори: | Сінгаєвський, Ігор Олегович Бозуленко, Олена Ярославівна / Bozulenko Olena |
| Теми: | товарознавство commodity science споживна цінність consumer value ринкова економіка market economy |
| Дата публікації: | тра-2016 |
| Видавництво: | Сінгаєвський І. О. ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ТОВАРОЗНАВСТВА ЯК НАУКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ / І. О. Сінгаєвський, О. Я. /Бозуленко / Європейський вибір економічного поступу регіону : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 26–27 трав. 2016 р., м. Чернівці / ЧТЕІ КНТЕУ. – Чернівці : ЧТЕІ КНТЕУ, 2016. – С. 268–271. – URL: http://chite.edu.ua/ua/content/download/subsection/nayka/26-27.05.2016.pdf. |
| Короткий огляд (реферат): | Розглянуто актуальність оновлення підходів до вивчення товарознавства в умовах ринкової економіки. Проаналізовано історичний розвиток товарознавства як науки, починаючи з XVI століття, а також викладено його сучасне розуміння як комплексної дисципліни, що вивчає товари на всіх етапах життєвого циклу. Наголошено на необхідності гармонійного поєднання наукового і практичного підходів, врахування нових об’єктів дослідження (послуги, інформація, інтелектуальні продукти), а також переосмислення понять об’єкта і предмета товарознавства. Підкреслено важливість урахування соціальних, аксіологічних і екологічних аспектів у вивченні споживної цінності товарів. The relevance of updating approaches to the study of commodity science in the context of a market economy is examined. The historical development of commodity science as a field of knowledge since the 16th century is analyzed, and its current understanding as a complex discipline that studies goods at all stages of their life cycle is presented. The need for a harmonious combination of scientific and practical approaches is emphasized, along with the consideration of new research objects (services, information, intellectual products) and the rethinking of the concepts of the object and subject of commodity science. The importance of taking into account social, axiological, and environmental aspects in the study of the consumer value of goods is highlighted. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2990 |
| Розташовується у зібраннях: | 71.01.55 Товарознавство (тези) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Bozulenko-pri.pdf | основний текст | 258.53 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.