Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2948| Title: | Нові товарознавчі підходи до вдосконалення споживчих властивостей товарів |
| Authors: | Шкабара, Тетяна Леонідівна Бозуленко, Олена Ярославівна / Bozulenko Olena |
| Keywords: | властивості товарів product properties споживчі вимоги consumer demands державне регулювання state regulation культура споживання consumer culture |
| Issue Date: | Dec-2018 |
| Publisher: | Шкабара Т. Л. НОВІ ТОВАРОЗНАВЧІ ПІДХОДИ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ТОВАРІВ / Т. Л. Шкабара, О. Я. Бозуленко // Маркетингові технології в умовах глобалізації економіки України : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 29 листоп. – 1 груд. 2018 р., м. Хмельницький – м. К. Подільський / ХНУ. – Хмельницький : ХНУ, 2018. – С. 166–167. – URL: https://mr.khmnu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/35/tezy_2018.pdf. |
| Abstract: | Розглянуто процес формування властивостей товарів відповідно до соціальних підходів і оновлених технічних параметрів, що є важливим як для товарознавства, так і для торговельної практики. Підкреслено роль державного регулювання у забезпеченні безпечності та якості продукції, а також зміну споживчих вимог, що зумовлює необхідність нових підходів до класифікації та оцінки товарів. Запропоновано концепцію урівноваження соціального призначення товару та його функціональності за критеріями доцільності та корисності. Окреслено зв’язок між політикою споживання та розвитком культури споживання, що впливає на формування нових рівнів споживчих властивостей товарів. The process of forming product properties in accordance with social approaches and updated technical parameters is considered, which is important for both commodity science and trade practice. The role of state regulation in ensuring product safety and quality, as well as changing consumer demands, is emphasized, necessitating new approaches to product classification and evaluation. The concept of balancing the social purpose of a product and its functionality based on the criteria of appropriateness and utility is proposed. The connection between consumption policy and the development of consumer culture is outlined, influencing the formation of new levels of consumer product properties. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2948 |
| Appears in Collections: | 71.01.55 Товарознавство (тези) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Bozulenko_no.pdf | основний текст | 321.51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.