Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2946
Title: | Особливості продажу інноваційних продуктів харчування |
Other Titles: | Peculiarities of Innovative food Products sale |
Authors: | Бозуленко, Олена Ярославівна / Bozulenko Olena |
Keywords: | інновація innovation інноваційний товар innovative product інноваційна діяльність innovative activity продаж sale інноваційний продукт харчування innovative food product споживач consumer |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Бозуленко О. Я. ОСОБЛИВОСТІ ПРОДАЖУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ / О. Я. Бозуленко // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. – 2021. – № 2 (82). – С. 27–39. – DOI: http://doi.org/10.34025/2310-8185-2021-2.82.02. |
Abstract: | У статті проведено дослідження особливостей продажу інноваційних продуктів харчування. Визначено, що кожного року у світі запроваджуються у виробництво десятки тисяч нових споживчих товарів. Проте нинішній понадконкурентний ринок залишає тільки незначну частку цієї продукції. Появу нового товару часто пов’язують з інноваціями. Зазначено, що будь-який інноваційний продукт повинен критично аналізуватися, оскільки далеко не всяка нова зміна призводить до розвитку. Розкрито економічну сутність інноваційного продукту й інноваційного продукту харчування зокрема, яка полягає у визначенні продукту як такого, що розроблений шляхом застосування технологічних інновацій, якому властива наявність новітніх, відмінних від традиційних продуктів харчування споживчих властивостей, ступінь вираження яких характеризується радикальною новизною, удосконаленням, модифікацією, що виявляється у зміні якісних властивостей продукту харчування, технології виробництва, рецептурного складу, функціонального призначення, упаковки. Визначено особливості маркетингу інновацій на ринку інноваційних товарів і можливі проблеми, які можуть виникнути при продажу інноваційного продукту. Зазначено, що просування інноваційного продукту – це цілий комплекс заходів, спрямованих на активізацію споживчого попиту і підтримання сприятливого відношення до підприємства, доведення інформації про переваги інновації до потенційних споживачів і стимулювання виникнення у них бажання придбати інновацію за допомогою використання інформаційного продукту, рекламних заходів, засобів стимулювання збуту. Доведено, що особливості продажу інноваційного продукту харчування пов’язують з активацією споживчого попиту і підтриманням сприятливого відношення до підприємства. При цьому просування дозволяє вирішити такі завдання: інформування споживачів про інноваційний продукт і його властивості; формування образу інноваційного продукту харчування; зміна стереотипів сприйняття продукту; стимулювання учасників системи збуту. Запропоновано розглядати організацію процесу продажу інноваційних продуктів харчування як поєднання елементів збутової, цінової та комунікаційної політики підприємства. The article studies peculiarities of innovative food products sale. It is estimated that every year tens of thousands of new consumer goods are introduced into production in the world. However, the current over-competitive market leaves only a small share of these products. The emergence of a new product is often associated with innovation. It is noted that any innovative product must be critically analyzed, because not every new change leads to development. The economic essence of an innovative product and an innovative food product in particular is revealed. It consists in defining a product as such which was developed with the help of technological innovations application, which is characterized by the presence of new, different from the traditional consumer properties of food, when the degree of those properties expression is characterized by radical novelty, improvement, modification, which is manifested in the change of qualitative features of food, production technology, recipe composition, functional purpose, packaging. Peculiarities of marketing the innovation in the innovative goods market and possible problems that may arise when selling an innovative product are identified. It is noted that the innovative product promotion is made up of a set of measures aimed at stimulating consumer demand and maintaining a favorable attitude to the company, providing information about the innovation benefits to potential consumers and stimulating their desire to acquire innovation through information products, promotions, and sales promotion tools. It is proved that the peculiarities of innovative food products sale are associated with the consumer demand activation and maintaining a favorable attitude towards the enterprise. Meanwhile promotion allows solving the following tasks: informing consumers about the innovative product and its properties; forming the innovative food product image; changing stereotypes of product perception; stimulating participants in the sales system. It is proposed to consider the organization of innovative food products selling process as a combination of elements of the enterprise sales, pricing and communication policies. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2946 |
Appears in Collections: | 06.71.15 Економіка торгівлі |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bozulenko_os.pdf | основний текст | 400.65 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.