Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2869| Название: | Управління логістичними підходами формування конкурентних переваг підприємства |
| Другие названия: | Management of logistics approaches to the formation of competitive advantages of the enterprise |
| Авторы: | Швигар, Володимир Леонідович |
| Ключевые слова: | управління management логістичні підходи logistical approaches конкурентні переваги competitive advantages |
| Дата публикации: | 2024 |
| Издатель: | Швигар В. Л. Управління логістичними підходами формування конкурентних переваг підприємства Management of logistics approaches to the formation of competitive advantages of the enterprise : кваліфікаційна робота ; спец. 051 «Економіка» ОП «Міжнародна логістика та управління ланцюгами постачання» / В. Л. Швигар ; наук. кер. А. А. Вдовічен. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 110 с. |
| Аннотация: | Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних основ політики підприємства щодо формування та оцінки конкурентних переваг суб’єктів господарювання, а також практична діагностика та розробка прикладних організаційних заходів і стратегій для підвищення конкурентоспроможності досліджуваного підприємства. Поставлена мета зумовлює необхідність вирішення наступних завдань: розглянути поняття конкурентних переваг та конкурентоспроможності підприємства; розглянути сутність конкурентних переваг підприємства, здійснити їх класифікацію; дослідити структуру конкурентоспроможності підприємства, методику її оцінки та стратегії здобуття конкурентних переваг; розглянути вітчизняний та зарубіжний досвід економічної політики держави щодо формування конкурентного потенціалу суб’єктів господарювання; проаналізувати фінансовий стан підприємства за показниками ліквідності, фінансової стійкості, ділової активності та ефективності господарської діяльності; здійснити оцінку конкурентоспроможності підприємства; визначити можливості покращення конкурентного стану та розробити стратегії формування конкурентних переваг досліджуваних суб’єктів господарювання; оцінити економічний ефект від реалізації проекту підвищення конкурентоспроможності господарюючого суб’єкта. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є процес управління конкурентним потенціалом підприємства у сфері громадського харчування, механізм оцінки та формування конкурентних переваг досліджуваного підприємства. Предметом дослідження є теоретичні засади та практичні аспекти управління в сфері формування, оцінки та підвищення конкурентних переваг суб’єктів господарювання. The purpose of the qualification work is to study the theoretical foundations of the enterprise policy on the formation and assessment of competitive advantages of economic entities, as well as practical diagnostics and development of applied organizational measures and strategies for improving the competitiveness of the studied enterprise. This goal determines the need to solve the following problems: to consider the concept of competitive advantages and competitiveness of the enterprise; to consider the essence of competitive advantages of the enterprise, to carry out their classification; to investigate the structure of enterprise competitiveness, the method of its evaluation and the strategy of gaining competitive advantages; to consider the domestic and foreign experience of the economic policy of the state in shaping the competitive potential of economic entities; to analyze the financial state of the enterprise by indicators of liquidity, financial stability, business activity and efficiency of economic activity; to evaluate the competitiveness of the enterprise; identify opportunities for improving the competitive position and develop strategies for shaping the competitive advantages of the surveyed entities; to assess the economic impact of the implementation of the project of increasing the competitiveness of the business entity. The object of research of the final qualification work is the process of managing the competitive potential of the catering enterprise, the mechanism of evaluation and formation of the competitive advantages of the studied enterprise. The subject of the study is the theoretical background and practical aspects of management in the formation, evaluation and enhancement of competitive advantages of economic entities. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2869 |
| Располагается в коллекциях: | магістр |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Shvygar_051+.pdf | основний текст | 1.38 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.