Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2762| Title: | Управління конкурентоспроможністю підприємства готельного бізнесу |
| Other Titles: | Management of the competitiveness of the hotel business enterprise |
| Authors: | Дуфенюк, Юрій Ярославович |
| Keywords: | управління management конкурентоспроможність competitiveness готельний бізнес hotel business готельні послуги hotel services |
| Issue Date: | 2024 |
| Publisher: | Дуфенюк Ю. Я. Управління конкурентоспроможністю підприємства готельного бізнесу Management of the competitiveness of the hotel business enterprise : кваліфікаційна робота ; спец. 073 «Менеджмент» ОП «Менеджмент маркетингової діяльності» / Ю. Я. Дуфенюк ; наук. кер. О. Г. Вдовічена. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 80 с. |
| Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи є проаналізувати особливості конкуренції на ринку готельних послуг, підходів до оцінки та формування системи управління конкурентоспроможності послуг у готелі. В результаті проведеного огляду ситуації у готельному бізнесі та оцінки конкурентного середовища готелю «Мірабела» розробити відповідні рекомендації щодо удосконалення впливу менеджменту на забезпечення конкурентоспроможності послуг досліджуваного готелю з урахуванням специфіки його діяльності. Для досягнення визначеної мети були поставлені та вирішені такі завдання: розгляд фактичної системи менеджменту на підприємстві та організації готельної справи, її раціоналізація у зв’язку зі зміною умов функціонування; аналіз організації обслуговування номерного фонду, розгляд надання додаткових послуг у готелі «Мірабела» як чинників конкурентоспроможності підприємства; вивчення особливостей управління підприємством, а також оцінка його ситуації на ринку; розроблення маркетингових заходів з урахуванням очікуваних змін, рекомендацій по вдосконаленню системи управління готельним підприємством. Об'єктом дослідження вибрано процес управління підвищенням конкурентоспроможності готелю «Мірабела». Предметом дослідження є система менеджменту у готелі «Мірабела» та її вплив на конкурентоспроможність надання послуг. Методи дослідження, які були використані під час написання роботи: діалектичний, статистично-економічний, монографічний, розрахунково-конструктивний, балансовий, спостереження, порівняння, аналізу і синтезу, математичні методи дослідження собівартості і рентабельності продукції. Практична цінність роботи полягає в аналізі особливостей формування та організації виконання управлінських рішень, розробці механізмів їх прийняття в організації, а також розробці конкретних заходів щодо їх удосконалення. В роботі розроблені шляхи підвищення ефективності діяльності досліджуваного об’єкта, а також визначені конкретні заходи оптимізації управлінських рішень. The purpose of the final qualification work is to analyze the peculiarities of the competition in the hotel services market, approaches to the evaluation and the formation of the competitiveness management system of the hotel services. As a result of the conducted review of the situation in the hotel business and assessment of the competitive environment of the Mirabel Hotel, to develop appropriate recommendations for improving the impact of management on ensuring the competitiveness of the services of the hotel under consideration, taking into account the specificity of its activities. To achieve this goal, the following tasks were set and solved: consideration of the actual management system at the enterprise and organization of the hotel business, its rationalization in connection with changing operating conditions; analysis of the organization of room fund servicing, consideration of providing additional services at the Mirabela Hotel as a factor of enterprise competitiveness; study of the features of enterprise management, as well as an assessment of its situation in the market; development of marketing measures taking into account expected changes, recommendations for improvement of the hotel enterprise management system. The object of the study was the process of managing the competitiveness of the Mirabela Hotel. The subject of the study is the management system at the Mirabela Hotel and its impact on the competitiveness of service delivery. Research methods that were used in the writing of the work: dialectical, statistical and economic, monographic, calculation and constructive, balance, observation, comparison, analysis and synthesis, mathematical methods for the study of cost and profitability of products. The practical value of the work lies in the analysis of the peculiarities of the formation and organization of the implementation of management decisions, the development of mechanisms for their adoption in the organization, as well as the development of specific measures to improve them. The paper elaborates ways to increase the effectiveness of the activity of the investigated object, as well as identify specific measures to optimize management decisions. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2762 |
| Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Dufenyuk_073+.pdf | основний текст | 1.21 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.