Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/273
Название: | Сучасні комплекси споживчих властивостей товарів: ринковий розвиток |
Другие названия: | MODERN COMPLEXES OF CONSUMER PROPERTIES OF GOODS: MARKET DEVELOPMENT |
Авторы: | Бозуленко, Олена Ярославівна Шкабара, Тетяна Леонідівна |
Ключевые слова: | споживчі властивості товару consumer properties of the goods функціональність товару functionality of goods соціальне призначення social purpose класифікаційні ознаки товару classification marks of the goods споживчі комплекси consumer complexes позиціонування товару product positioning |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2018. № 5(2). С. 182-186. |
Библиографическое описание: | http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wp-content/uploads/2021/06/VKNU-ES-2018-N5-%D0%A22.pdf |
Аннотация: | У статті актуалізуються питання важливості підвищення споживчої корисності продовольчих товарів, зокрема на основі розширення товарної пропозиції на вітчизняному ринку харчових продуктів цільового призначення з урахуванням їх класифікаційних означень, функціональних властивостей, показників якості та безпечності. Пропонується поєднання товарознавчих обґрунтувань властивостей відповідних товарів і їх споживчих комплексів з маркетинговим позиціонуванням на ринку. The article is focused on the importance of increasing the consumer utility of food products, in particular, on the basis of expanding the supply of goods in the domestic market of intended food products, taking into account their classification definitions, functional properties, indicators of quality and safety. A comparative analysis of consumer properties of food products of mass consumption and products with improved characteristics are carried out. The following properties of food products, such as biological and physiological value, therapeutic and preventive utility, and some others, which are the basis of rational nutrition of the population, are noted. The methodological prerequisites for creation of complexes of consumer properties of food products for social purpose, functional characteristics, aggregate safety indicators are considered. A combination of commodity substantiation of the properties of the relevant goods and their consumer complexes with marketing positioning on the market is proposed. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/273 |
Располагается в коллекциях: | 71.01.55 Товарознавство |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vchnu_ekon_2018_5(2)__40.pdf | Основний текст | 433.69 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.