Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2634| Назва: | Організація та методика обліку і аналізу витрат та формування собівартості сільськогосподарської продукції на підприємстві |
| Автори: | Костя, Андрея Валентинівна |
| Теми: | собівартість витрати сільське господарство готова продукція облік економічний аналіз |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | Костя А. В. Організація та методика обліку і аналізу витрат та формування собівартості сільськогосподарської продукції на підприємстві : кваліфікаційна робота ; спец. 071 «Облік і оподаткування», ОП «Облік і оподаткування» / А. В. Костя ; наук. кер. К. Л. Багрій. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 65 с. |
| Короткий огляд (реферат): | Сьогодні розвиток сільського господарства як галузі, що забезпечує населення продуктами харчування, а промисловість сировиною, має пріоритетне значення. А для ефективної роботи підприємств даної галузі важливе значення має правильна і раціональна організація їх роботи, а також планування всіх витрат та доходів у рамках загального управління підприємством. У свою чергу, саме витрати виробництва сільськогосподарської продукції є економічною основою собівартості, яка дає можливість глибоко аналізувати економічний стан підприємства і виявляти резерви підвищення ефективності виробництва, реалізація яких сприяє забезпеченню соціального та економічного розвитку підприємств галузі сільського господарства. Метою дослідження є узагальнення теоретико-методичних засад та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення процесу формування витрат та собівартості продукції сільськогосподарського підприємства. Today, the development of agriculture as an industry that provides the population with food and industry with raw materials is of priority importance. And for the effective operation of enterprises in this industry, the correct and rational organization of their work is important, as well as the planning of all costs and revenues within the framework of the general management of the enterprise. In turn, it is the costs of agricultural production that are the economic basis of the cost price, which makes it possible to deeply analyze the economic condition of the enterprise and identify reserves for increasing production efficiency, the implementation of which contributes to ensuring the social and economic development of enterprises in the agricultural sector. The purpose of the study is to generalize the theoretical and methodological principles and develop practical recommendations for improving the process of forming costs and cost prices of agricultural enterprise products. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2634 |
| Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Kostya_071+.pdf | основний текст | 955.35 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.