Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2634
Title: Організація та методика обліку і аналізу витрат та формування собівартості сільськогосподарської продукції на підприємстві
Authors: Костя, Андрея Валентинівна
Keywords: собівартість
витрати
сільське господарство
готова продукція
облік
економічний аналіз
Issue Date: 2024
Publisher: Костя А. В. Організація та методика обліку і аналізу витрат та формування собівартості сільськогосподарської продукції на підприємстві : кваліфікаційна робота ; спец. 071 «Облік і оподаткування», ОП «Облік і оподаткування» / А. В. Костя ; наук. кер. К. Л. Багрій. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 65 с.
Abstract: Сьогодні розвиток сільського господарства як галузі, що забезпечує населення продуктами харчування, а промисловість сировиною, має пріоритетне значення. А для ефективної роботи підприємств даної галузі важливе значення має правильна і раціональна організація їх роботи, а також планування всіх витрат та доходів у рамках загального управління підприємством. У свою чергу, саме витрати виробництва сільськогосподарської продукції є економічною основою собівартості, яка дає можливість глибоко аналізувати економічний стан підприємства і виявляти резерви підвищення ефективності виробництва, реалізація яких сприяє забезпеченню соціального та економічного розвитку підприємств галузі сільського господарства. Метою дослідження є узагальнення теоретико-методичних засад та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення процесу формування витрат та собівартості продукції сільськогосподарського підприємства. Today, the development of agriculture as an industry that provides the population with food and industry with raw materials is of priority importance. And for the effective operation of enterprises in this industry, the correct and rational organization of their work is important, as well as the planning of all costs and revenues within the framework of the general management of the enterprise. In turn, it is the costs of agricultural production that are the economic basis of the cost price, which makes it possible to deeply analyze the economic condition of the enterprise and identify reserves for increasing production efficiency, the implementation of which contributes to ensuring the social and economic development of enterprises in the agricultural sector. The purpose of the study is to generalize the theoretical and methodological principles and develop practical recommendations for improving the process of forming costs and cost prices of agricultural enterprise products.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2634
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kostya_071+.pdfосновний текст955.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.