Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2627
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛук`ян, Дмитро Іванович-
dc.date.accessioned2024-12-30T18:32:01Z-
dc.date.available2024-12-30T18:32:01Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2627-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розробленню інноваційних технологій виробництва безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінників. У роботі здійснено аналіз сучасного стану ринку безлактозної продукції, визначено ключові тенденції та споживчі запити. Розглянуто хімічні та фізіологічні властивості основних видів цукрозамінників і їхній вплив на технологічний процес та якість кінцевої продукції. Особлива увага приділена розробленню технологічної схеми виробництва десертів, що відповідають вимогам харчової безпеки, смаковим характеристикам та енергетичній цінності. Проведено дослідження текстурно-структурних властивостей і сенсорних показників готової продукції, а також оцінено її стабільність та зберігання. Практичне значення роботи полягає у створенні економічно ефективної технології інноваційних десертів, які сприяють розширенню асортименту продукції для споживачів із непереносимістю лактози або підвищеною чутливістю до цукру. Розроблені технології можуть бути впроваджені в закладах ресторанного господарства, а також у промисловому виробництві.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherЛук`ян Д. І. Інноваційні технології безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінників  Innovative technologies of lactose-free dessert products using sugar substitutes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Д. І. Лук`ян ; наук. кер. Т. С. Незвещук-Когут. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 62 с.uk_UK
dc.subjectбезлактозна продукціяuk_UK
dc.subjectlactose-free productsuk_UK
dc.subjectдесертиuk_UK
dc.subjectdessertsuk_UK
dc.subjectцукрозамінникиuk_UK
dc.subjectsugar substitutesuk_UK
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UK
dc.subjectinnovative technologiesuk_UK
dc.subjectсенсорні характеристикиuk_UK
dc.subjectsensory characteristicsuk_UK
dc.subjectхарчова безпекаuk_UK
dc.subjectfood safetyuk_UK
dc.titleІнноваційні технології безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінниківuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of lactose-free dessert products using sugar substitutesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
lucanov_181+.pdfосновний текст738.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.