Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2627| Назва: | Інноваційні технології безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінників |
| Інші назви: | Innovative technologies of lactose-free dessert products using sugar substitutes |
| Автори: | Лук`ян, Дмитро Іванович |
| Теми: | безлактозна продукція lactose-free products десерти desserts цукрозамінники sugar substitutes інноваційні технології innovative technologies сенсорні характеристики sensory characteristics харчова безпека food safety |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | Лук`ян Д. І. Інноваційні технології безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінників Innovative technologies of lactose-free dessert products using sugar substitutes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Д. І. Лук`ян ; наук. кер. Т. С. Незвещук-Когут. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 62 с. |
| Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розробленню інноваційних технологій виробництва безлактозної десертної продукції із використанням цукрозамінників. У роботі здійснено аналіз сучасного стану ринку безлактозної продукції, визначено ключові тенденції та споживчі запити. Розглянуто хімічні та фізіологічні властивості основних видів цукрозамінників і їхній вплив на технологічний процес та якість кінцевої продукції. Особлива увага приділена розробленню технологічної схеми виробництва десертів, що відповідають вимогам харчової безпеки, смаковим характеристикам та енергетичній цінності. Проведено дослідження текстурно-структурних властивостей і сенсорних показників готової продукції, а також оцінено її стабільність та зберігання. Практичне значення роботи полягає у створенні економічно ефективної технології інноваційних десертів, які сприяють розширенню асортименту продукції для споживачів із непереносимістю лактози або підвищеною чутливістю до цукру. Розроблені технології можуть бути впроваджені в закладах ресторанного господарства, а також у промисловому виробництві. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2627 |
| Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| lucanov_181+.pdf | основний текст | 738.03 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.