Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2619| Назва: | Інноваційні технології вегетаріанських страв підвищеної харчової цінності |
| Інші назви: | Innovative technologies of vegetarian dishes of increased nutritional value |
| Автори: | Купчанко, Станіслав Мирославович |
| Теми: | крем-суп cream soup молоко milk кокосове молоко coconut milk спіруліна spirulina біологічна цінність biological value собівартість cost |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | Купчанко С. М. Інноваційні технології вегетаріанських страв підвищеної харчової цінності Innovative technologies of vegetarian dishes of increased nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / С. М. Купчанко ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 41 с. |
| Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі розглянута технологія виробництва крем-супу із зеленого горошку з повною заміною коров’ячого молока, вершкового масла, курячих яєць на кокосове молоко, водорості вакаме та спіруліну, що дозволяє отримати крем-суп із легким присмаком кокосу та яскравим смаком водоростей. Використання кокосового молока, водоростей вакаме та спіруліни, позитивно впливають на харчову цінність крем-супу, збагачуючи його білком, вуглеводами, жирами, харчовими волокнами, мінеральними речовинами та вітамінами. На основі проведених досліджень, щодо визначення критичних точок, складено план НАССР, відповідно до якого під час виробництва крем-супу «Кокосовий» з водоростями, виникає 4 критичні точки на етапі: зберігання сировини, приготування овочевого пюре, приготування білого соусу та на етапі реалізації. Відповідно до критичних точок, визначено корегувальні дії, протокол НАССР та відповідальну особу. Незважаючи на підвищену вартість дослідного зразку, досягнуто соціальноекономічного ефекту, а саме розроблено рецептуру крем-супу «Кокосовий» з водоростями, який можна рекомендувати в харчуванні вегетаріанцям та людям, які маю непереносимість лактози. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2619 |
| Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| kupchanko_181+.pdf | основний текст | 634.16 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.