Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2619
Title: Інноваційні технології вегетаріанських страв підвищеної харчової цінності
Other Titles: Innovative technologies of vegetarian dishes of increased nutritional value
Authors: Купчанко, Станіслав Мирославович
Keywords: крем-суп
cream soup
молоко
milk
кокосове молоко
coconut milk
спіруліна
spirulina
біологічна цінність
biological value
собівартість
cost
Issue Date: 2024
Publisher: Купчанко С. М. Інноваційні технології вегетаріанських страв підвищеної харчової цінності  Innovative technologies of vegetarian dishes of increased nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / С. М. Купчанко ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 41 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі розглянута технологія виробництва крем-супу із зеленого горошку з повною заміною коров’ячого молока, вершкового масла, курячих яєць на кокосове молоко, водорості вакаме та спіруліну, що дозволяє отримати крем-суп із легким присмаком кокосу та яскравим смаком водоростей. Використання кокосового молока, водоростей вакаме та спіруліни, позитивно впливають на харчову цінність крем-супу, збагачуючи його білком, вуглеводами, жирами, харчовими волокнами, мінеральними речовинами та вітамінами. На основі проведених досліджень, щодо визначення критичних точок, складено план НАССР, відповідно до якого під час виробництва крем-супу «Кокосовий» з водоростями, виникає 4 критичні точки на етапі: зберігання сировини, приготування овочевого пюре, приготування білого соусу та на етапі реалізації. Відповідно до критичних точок, визначено корегувальні дії, протокол НАССР та відповідальну особу. Незважаючи на підвищену вартість дослідного зразку, досягнуто соціальноекономічного ефекту, а саме розроблено рецептуру крем-супу «Кокосовий» з водоростями, який можна рекомендувати в харчуванні вегетаріанцям та людям, які маю непереносимість лактози.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2619
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kupchanko_181+.pdfосновний текст634.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.