Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2617
Название: Удосконалення технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока
Другие названия: Improving the technology of lactose-free sauces using vegetable milk
Авторы: Чебан, Андрій Дмитрович
Ключевые слова: соус молочний солодкий
sweet milky sauce
лактоза
lactose
безлактозний соус
lactose-free sauce
рослинне молоко
vegetable milk
органолептичний аналіз
organoleptic analysis
харчова цінність
nutritional value
Дата публикации: 2024
Издатель: Чебан А. Д. Удосконалення технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока  Improving the technology of lactose-free sauces using vegetable milk : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. Д. Чебан ; наук. кер. С. Д. Борук . – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 59 с.
Аннотация: У роботі розглянуто можливість розхробки технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока. Проаналізовано інформацію про ринок безлактозного чи рослинного молока в України, розглянуто особливості та проблеми, які виникають при використанні безлактозного чи рослинного молока у харчових технологіях. Приділено увагу інноваційним технологіям соусів з використанням різних інгредієнтів, встановлено актуальність заміни коров’ячого молока у складі молочних соусів на рослинне молоко. Розроблено дослідні зразки соусів з використанням рослинного молока: мигдального, кокосового та вівсяного. На підставі аналізу фізико-хімічних показників, органолептичного аналіз та харчової енергетичної цінності, обрано зразок соусу ЗР2 – на кокосовому молоці. Розроблено технологічну картку на соус «Соус солодкий безлактозний на кокосовому молоці». Для забезпечення безпечності розробленого соусу проаналізовано технологічну схему «Соусу солодкого безлактозного на кокосовому молоці» щодо дотримання принципів НАССР: визначено небезпечні фактори під час процесу виробництва соусу, розроблено запобіжні дії та план НАССР. Для визначення ефективності розробленої страви, розраховано собівартість «Соусу солодкого безлактозного на кокосовому молоці», встановлено, що витрати на 1000 г продукту становлять – 135,711 грн.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2617
Располагается в коллекциях:магістр

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
cheban_181+.pdfосновний текст1.19 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.