Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2617
Title: Удосконалення технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока
Other Titles: Improving the technology of lactose-free sauces using vegetable milk
Authors: Чебан, Андрій Дмитрович
Keywords: соус молочний солодкий
sweet milky sauce
лактоза
lactose
безлактозний соус
lactose-free sauce
рослинне молоко
vegetable milk
органолептичний аналіз
organoleptic analysis
харчова цінність
nutritional value
Issue Date: 2024
Publisher: Чебан А. Д. Удосконалення технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока  Improving the technology of lactose-free sauces using vegetable milk : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. Д. Чебан ; наук. кер. С. Д. Борук . – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 59 с.
Abstract: У роботі розглянуто можливість розхробки технології безлактозних соусів із використанням рослинного молока. Проаналізовано інформацію про ринок безлактозного чи рослинного молока в України, розглянуто особливості та проблеми, які виникають при використанні безлактозного чи рослинного молока у харчових технологіях. Приділено увагу інноваційним технологіям соусів з використанням різних інгредієнтів, встановлено актуальність заміни коров’ячого молока у складі молочних соусів на рослинне молоко. Розроблено дослідні зразки соусів з використанням рослинного молока: мигдального, кокосового та вівсяного. На підставі аналізу фізико-хімічних показників, органолептичного аналіз та харчової енергетичної цінності, обрано зразок соусу ЗР2 – на кокосовому молоці. Розроблено технологічну картку на соус «Соус солодкий безлактозний на кокосовому молоці». Для забезпечення безпечності розробленого соусу проаналізовано технологічну схему «Соусу солодкого безлактозного на кокосовому молоці» щодо дотримання принципів НАССР: визначено небезпечні фактори під час процесу виробництва соусу, розроблено запобіжні дії та план НАССР. Для визначення ефективності розробленої страви, розраховано собівартість «Соусу солодкого безлактозного на кокосовому молоці», встановлено, що витрати на 1000 г продукту становлять – 135,711 грн.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2617
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
cheban_181-.pdf241.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.