Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2616
Title: Інноваційні технології виробів із заварного тіста з використанням нетрадиційних видів борошна
Other Titles: Innovative technologies of custard dough products using non-traditional types of flour
Authors: Хамайко, Микола Миколайович
Keywords: інноваційні технології
innovative technologies
заварний напівфабрикат
custard semi-finished product
рисове борошно
rice flour
псиліум
psyllium
пшеничне борошно
wheat flour
НАССР
Issue Date: 2024
Publisher: Хамайко М. М. Інноваційні технології виробів із заварного тіста з використанням нетрадиційних видів борошна  Innovative technologies of custard dough products using non-traditional types of flour : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / М. М. Хамайко ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 50 с.
Abstract: Заварний напівфабрикат характеризується низьким вмістом макро- та мікронутрієнтів, у т. ч. вітамінів, мінеральних речовин, харчових волокон. Це визначає актуальність досліджень щодо покращення його харчової цінності за рахунок застосування рослинної сировини. Використання борошна різних видів із злакових, круп'яних та олійних культур сприяє підвищенню харчової цінності борошняних кондитерських виробів. Від традиційного пшеничного борошна інші види відрізняються не тільки різноманітним складом харчових інгредієнтів, а й технологічними властивостями. Проведено дослідження технологічних властивостей рисового борошна, обґрунтовано можливість повної заміни пшеничного борошна на рисове в заварних напівфабрикатів. Розроблено рецептури та технологія безглютенових виробів із заварного тіста, досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості тіста та готових виробів.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2616
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
hamaiko_181+.pdfосновний текст782.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.