Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2616| Title: | Інноваційні технології виробів із заварного тіста з використанням нетрадиційних видів борошна |
| Other Titles: | Innovative technologies of custard dough products using non-traditional types of flour |
| Authors: | Хамайко, Микола Миколайович |
| Keywords: | інноваційні технології innovative technologies заварний напівфабрикат custard semi-finished product рисове борошно rice flour псиліум psyllium пшеничне борошно wheat flour НАССР |
| Issue Date: | 2024 |
| Publisher: | Хамайко М. М. Інноваційні технології виробів із заварного тіста з використанням нетрадиційних видів борошна Innovative technologies of custard dough products using non-traditional types of flour : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / М. М. Хамайко ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 50 с. |
| Abstract: | Заварний напівфабрикат характеризується низьким вмістом макро- та мікронутрієнтів, у т. ч. вітамінів, мінеральних речовин, харчових волокон. Це визначає актуальність досліджень щодо покращення його харчової цінності за рахунок застосування рослинної сировини. Використання борошна різних видів із злакових, круп'яних та олійних культур сприяє підвищенню харчової цінності борошняних кондитерських виробів. Від традиційного пшеничного борошна інші види відрізняються не тільки різноманітним складом харчових інгредієнтів, а й технологічними властивостями. Проведено дослідження технологічних властивостей рисового борошна, обґрунтовано можливість повної заміни пшеничного борошна на рисове в заварних напівфабрикатів. Розроблено рецептури та технологія безглютенових виробів із заварного тіста, досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості тіста та готових виробів. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2616 |
| Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| hamaiko_181+.pdf | основний текст | 782.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.