Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2613
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФисюк, Василь Юрійович-
dc.date.accessioned2024-12-23T07:58:52Z-
dc.date.available2024-12-23T07:58:52Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2613-
dc.description.abstractВідповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Удосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази» Мета кваліфікаційної роботи: теоретичне обґрунтування та розроблення рецептури та технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази. Об’єкт дослідження: технологія рибних гамбургерів з використанням ферменту TGM. Предмет дослідження: фермент трансглютамінази (TGM), форель, сом, шпинат, рибні гамбургури. У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти використання риби в стравах для покриття дефіциту незамінних жирних кислот, вітамінів і мінералів. Розглянуто особливості використання ферменту трансглютамінази в ресторанному господарстві при розробленні рибних виробів. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. В кваліфікаційній роботі представлено напрями використання ферменту трансглютамінази. Проведено дослідження додаванням ферменту TGM до рибної маси. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології рибних виробів, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалені рибні вироби з ферментом трансглютамінази мають високі показники органолептичної оцінки, а додаткове використання шпинату дозволяє покращити хімічний склад страв. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій рибних виробів з використанням трансглютамінази. Собівартість розробленої продукції становить 30,61 грн.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherФисюк В. Ю. Удосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази  Improvement of the technology of fish products using transglutaminase enzyme : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / В. Ю. Фисюк ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 61 с.uk_UK
dc.subjectрибні виробиuk_UK
dc.subjectfish productsuk_UK
dc.subjectфермент трансглютаміназиuk_UK
dc.subjecttransglutaminase enzymeuk_UK
dc.subjectфорельuk_UK
dc.subjecttroutuk_UK
dc.subjectсомuk_UK
dc.subjectcatfishuk_UK
dc.subjectшпинатuk_UK
dc.subjectspinachuk_UK
dc.subjectрибні гамбургериuk_UK
dc.subjectfish burgersuk_UK
dc.titleУдосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютаміназиuk_UK
dc.title.alternativeImprovement of the technology of fish products using transglutaminase enzymeuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
fisuk_181.pdfосновний текст1.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.