Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2613
Название: Удосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази
Другие названия: Improvement of the technology of fish products using transglutaminase enzyme
Авторы: Фисюк, Василь Юрійович
Ключевые слова: рибні вироби
fish products
фермент трансглютамінази
transglutaminase enzyme
форель
trout
сом
catfish
шпинат
spinach
рибні гамбургери
fish burgers
Дата публикации: 2024
Издатель: Фисюк В. Ю. Удосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази  Improvement of the technology of fish products using transglutaminase enzyme : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / В. Ю. Фисюк ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 61 с.
Аннотация: Відповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Удосконалення технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази» Мета кваліфікаційної роботи: теоретичне обґрунтування та розроблення рецептури та технології рибних виробів з використанням ферменту трансглютамінази. Об’єкт дослідження: технологія рибних гамбургерів з використанням ферменту TGM. Предмет дослідження: фермент трансглютамінази (TGM), форель, сом, шпинат, рибні гамбургури. У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти використання риби в стравах для покриття дефіциту незамінних жирних кислот, вітамінів і мінералів. Розглянуто особливості використання ферменту трансглютамінази в ресторанному господарстві при розробленні рибних виробів. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. В кваліфікаційній роботі представлено напрями використання ферменту трансглютамінази. Проведено дослідження додаванням ферменту TGM до рибної маси. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології рибних виробів, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалені рибні вироби з ферментом трансглютамінази мають високі показники органолептичної оцінки, а додаткове використання шпинату дозволяє покращити хімічний склад страв. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій рибних виробів з використанням трансглютамінази. Собівартість розробленої продукції становить 30,61 грн.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2613
Располагается в коллекциях:магістр

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
fisuk_181.pdfосновний текст1.14 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.