Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСеменишин, Андрій Олександрович-
dc.date.accessioned2024-12-18T14:38:08Z-
dc.date.available2024-12-18T14:38:08Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612-
dc.description.abstractУ даній роботі розглянуто метод виробництва пісочного печива з покращеним складом та оздоровчим впливом. Такий ефект досягається шляхом додавання до рецептури продуктів переробки дикорослих рослин і ягід. Зокрема, додавання порошку кропиви та обліпихи у кількості 10% від маси борошна сприяє підвищенню харчової та біологічної цінності печива завдяки збільшенню вмісту білка, харчових волокон, вітамінів і мінералів. Створений продукт володіє антиоксидантними властивостями, покращує травлення і позитивно впливає на серцево-судинну систему людини. Використання порошку кропиви та обліпихи в технології виробництва здобного пісочного печива дозволило отримати кондитерський виріб, хоч і із збільшеною вартістю, а ніж контрольний зразок, але важливо соціальноекономічне значення даного борошняного кондитерського виробу – покращення харчування населення України за рахунок збільшення вмісту поживних речовин, які позитивно впливають на якість здоров’я населення нашої країни.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherСеменишин А. О. Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи  Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. О. Семенишин ; наук. кер. М. Ф. Кравченко. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 43 с.uk_UK
dc.subjectпісочне печивоuk_UK
dc.subjectshortbreaduk_UK
dc.subjectкондитерський вирібuk_UK
dc.subjectconfectionery productuk_UK
dc.subjectпорошок кропивиuk_UK
dc.subjectnettle powderuk_UK
dc.subjectпорошок обліпихиuk_UK
dc.subjectsea ​​buckthorn powderuk_UK
dc.subjectНАССРuk_UK
dc.subjectНАССРuk_UK
dc.subjectорганолептичні показники якостіuk_UK
dc.subjectorganoleptic quality indicatorsuk_UK
dc.titleІнноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихиuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powderuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
semenischin_181.pdfосновний текст530.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.