Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Семенишин, Андрій Олександрович | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-18T14:38:08Z | - |
dc.date.available | 2024-12-18T14:38:08Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612 | - |
dc.description.abstract | У даній роботі розглянуто метод виробництва пісочного печива з покращеним складом та оздоровчим впливом. Такий ефект досягається шляхом додавання до рецептури продуктів переробки дикорослих рослин і ягід. Зокрема, додавання порошку кропиви та обліпихи у кількості 10% від маси борошна сприяє підвищенню харчової та біологічної цінності печива завдяки збільшенню вмісту білка, харчових волокон, вітамінів і мінералів. Створений продукт володіє антиоксидантними властивостями, покращує травлення і позитивно впливає на серцево-судинну систему людини. Використання порошку кропиви та обліпихи в технології виробництва здобного пісочного печива дозволило отримати кондитерський виріб, хоч і із збільшеною вартістю, а ніж контрольний зразок, але важливо соціальноекономічне значення даного борошняного кондитерського виробу – покращення харчування населення України за рахунок збільшення вмісту поживних речовин, які позитивно впливають на якість здоров’я населення нашої країни. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Семенишин А. О. Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. О. Семенишин ; наук. кер. М. Ф. Кравченко. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 43 с. | uk_UK |
dc.subject | пісочне печиво | uk_UK |
dc.subject | shortbread | uk_UK |
dc.subject | кондитерський виріб | uk_UK |
dc.subject | confectionery product | uk_UK |
dc.subject | порошок кропиви | uk_UK |
dc.subject | nettle powder | uk_UK |
dc.subject | порошок обліпихи | uk_UK |
dc.subject | sea buckthorn powder | uk_UK |
dc.subject | НАССР | uk_UK |
dc.subject | НАССР | uk_UK |
dc.subject | органолептичні показники якості | uk_UK |
dc.subject | organoleptic quality indicators | uk_UK |
dc.title | Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи | uk_UK |
dc.title.alternative | Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
semenischin_181.pdf | основний текст | 530.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.