Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612
Назва: Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи
Інші назви: Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder
Автори: Семенишин, Андрій Олександрович
Теми: пісочне печиво
shortbread
кондитерський виріб
confectionery product
порошок кропиви
nettle powder
порошок обліпихи
sea ​​buckthorn powder
НАССР
НАССР
органолептичні показники якості
organoleptic quality indicators
Дата публікації: 2024
Видавництво: Семенишин А. О. Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи  Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. О. Семенишин ; наук. кер. М. Ф. Кравченко. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 43 с.
Короткий огляд (реферат): У даній роботі розглянуто метод виробництва пісочного печива з покращеним складом та оздоровчим впливом. Такий ефект досягається шляхом додавання до рецептури продуктів переробки дикорослих рослин і ягід. Зокрема, додавання порошку кропиви та обліпихи у кількості 10% від маси борошна сприяє підвищенню харчової та біологічної цінності печива завдяки збільшенню вмісту білка, харчових волокон, вітамінів і мінералів. Створений продукт володіє антиоксидантними властивостями, покращує травлення і позитивно впливає на серцево-судинну систему людини. Використання порошку кропиви та обліпихи в технології виробництва здобного пісочного печива дозволило отримати кондитерський виріб, хоч і із збільшеною вартістю, а ніж контрольний зразок, але важливо соціальноекономічне значення даного борошняного кондитерського виробу – покращення харчування населення України за рахунок збільшення вмісту поживних речовин, які позитивно впливають на якість здоров’я населення нашої країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612
Розташовується у зібраннях:магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
semenischin_181.pdfосновний текст530.99 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.