Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612
Назва: | Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи |
Інші назви: | Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder |
Автори: | Семенишин, Андрій Олександрович |
Теми: | пісочне печиво shortbread кондитерський виріб confectionery product порошок кропиви nettle powder порошок обліпихи sea buckthorn powder НАССР НАССР органолептичні показники якості organoleptic quality indicators |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Семенишин А. О. Інноваційні технології пісочних виробів з використанням порошку з кропиви та обліпихи Innovative technologies of sand products using nettle and sea buckthorn powder : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. О. Семенишин ; наук. кер. М. Ф. Кравченко. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 43 с. |
Короткий огляд (реферат): | У даній роботі розглянуто метод виробництва пісочного печива з покращеним складом та оздоровчим впливом. Такий ефект досягається шляхом додавання до рецептури продуктів переробки дикорослих рослин і ягід. Зокрема, додавання порошку кропиви та обліпихи у кількості 10% від маси борошна сприяє підвищенню харчової та біологічної цінності печива завдяки збільшенню вмісту білка, харчових волокон, вітамінів і мінералів. Створений продукт володіє антиоксидантними властивостями, покращує травлення і позитивно впливає на серцево-судинну систему людини. Використання порошку кропиви та обліпихи в технології виробництва здобного пісочного печива дозволило отримати кондитерський виріб, хоч і із збільшеною вартістю, а ніж контрольний зразок, але важливо соціальноекономічне значення даного борошняного кондитерського виробу – покращення харчування населення України за рахунок збільшення вмісту поживних речовин, які позитивно впливають на якість здоров’я населення нашої країни. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2612 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
semenischin_181.pdf | основний текст | 530.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.