Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2610
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ратушняк, Дмитро Вікторович | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-18T14:14:17Z | - |
dc.date.available | 2024-12-18T14:14:17Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2610 | - |
dc.description.abstract | На основі теоретичного матеріалу та експерементальних досліджень обгрунтовано перспектиу та доцільність використання волоського горіха та порошку керобу в технології виробництва щоколдано-горіхової пасти з порошком керобу. Визначено, що додавання до рецептури шоколадної пасти волоських горіхів в кількості 10% від маси кондитерського виробу, заміна цукру та какао-порошку на порошок керобу, дозволяє отримати шоколадногоріхову пасту, яка за своїми показниками не поступається контролю, а навпаки, має приємний горіховий смак та аромат шоколаду. На основі обраної рецептури складено технологічну схему, проведено порівняльну характеристику хімічного складу. Розроблено план НАССР виробництва шоколадно-горіхової пасти з порошком керобу, який дозволив виявити ККТ, що спостерігаються на технологічних операціях. В усіх точках технологічних етапах виробництва шоколадно-горіхової пасти з порошком керобу проводиться якісна та ретельна перевірка небезпечних чинників, щоб уникнути виготовлення небезпечного продукту. На основі проведених економічних розрахукнів, встановлено, що вартість реалізації шоколадної пасти в кількості 100 г, становить 23,9 грн., шоколадногоріхової пасти з порошком керобу – 25,35 грн. Незважаючи на підвищення вартості дослідного зразка, використання волоського горіха та порошку керобу в рецептурі шоколданої пасти досзволило значно розширити асортимент кондитерської продукції з покращеною харчовою та біологічною цінністю. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Ратушняк Д. В. Інноваційні технології шоколадної пасти з використанням волоського горіха Innovative technologies of chocolate paste using walnut : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Д. В. Ратушняк ; наук. кер. В. Ф. Кифяк . – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 53 с. | uk_UK |
dc.subject | шоколдана паста | uk_UK |
dc.subject | chocolate paste | uk_UK |
dc.subject | волоський горіх | uk_UK |
dc.subject | walnut | uk_UK |
dc.subject | порошок керобу | uk_UK |
dc.subject | cherub powder | uk_UK |
dc.subject | глікемічний індекс | uk_UK |
dc.subject | glycemic index | uk_UK |
dc.subject | біологічна цінність | uk_UK |
dc.subject | biological value | uk_UK |
dc.title | Інноваційні технології шоколадної пасти з використанням волоського горіха | uk_UK |
dc.title.alternative | Innovative technologies of chocolate paste using walnut | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ratuschniak_181.pdf | основний текст | 578.73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.