Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2610
Назва: | Інноваційні технології шоколадної пасти з використанням волоського горіха |
Інші назви: | Innovative technologies of chocolate paste using walnut |
Автори: | Ратушняк, Дмитро Вікторович |
Теми: | шоколдана паста chocolate paste волоський горіх walnut порошок керобу cherub powder глікемічний індекс glycemic index біологічна цінність biological value |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Ратушняк Д. В. Інноваційні технології шоколадної пасти з використанням волоського горіха Innovative technologies of chocolate paste using walnut : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Д. В. Ратушняк ; наук. кер. В. Ф. Кифяк . – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 53 с. |
Короткий огляд (реферат): | На основі теоретичного матеріалу та експерементальних досліджень обгрунтовано перспектиу та доцільність використання волоського горіха та порошку керобу в технології виробництва щоколдано-горіхової пасти з порошком керобу. Визначено, що додавання до рецептури шоколадної пасти волоських горіхів в кількості 10% від маси кондитерського виробу, заміна цукру та какао-порошку на порошок керобу, дозволяє отримати шоколадногоріхову пасту, яка за своїми показниками не поступається контролю, а навпаки, має приємний горіховий смак та аромат шоколаду. На основі обраної рецептури складено технологічну схему, проведено порівняльну характеристику хімічного складу. Розроблено план НАССР виробництва шоколадно-горіхової пасти з порошком керобу, який дозволив виявити ККТ, що спостерігаються на технологічних операціях. В усіх точках технологічних етапах виробництва шоколадно-горіхової пасти з порошком керобу проводиться якісна та ретельна перевірка небезпечних чинників, щоб уникнути виготовлення небезпечного продукту. На основі проведених економічних розрахукнів, встановлено, що вартість реалізації шоколадної пасти в кількості 100 г, становить 23,9 грн., шоколадногоріхової пасти з порошком керобу – 25,35 грн. Незважаючи на підвищення вартості дослідного зразка, використання волоського горіха та порошку керобу в рецептурі шоколданої пасти досзволило значно розширити асортимент кондитерської продукції з покращеною харчовою та біологічною цінністю. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2610 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ratuschniak_181.pdf | основний текст | 578.73 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.