Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2605
Title: Інноваційні технології емульсійних соусів з водоростевими гідроколоїдами
Other Titles: Innovative technologies of emulsion sauces with algal hydrocolloids
Authors: Молодой, Олег Віталійович
Keywords: соус
sauce
емульсія
emulsion
водоростеві гідрокалоїди
algal hydrocolloids
агар-агар
agar-agar
ламінарія
kelp
органолептична оцінка якості
organoleptic evaluation of quality
Issue Date: 2024
Publisher: Молодой О. В. Інноваційні технології емульсійних соусів з водоростевими гідроколоїдами  Innovative technologies of emulsion sauces with algal hydrocolloids : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. В. Молодой ; наук. кер. М. Ф. Кравченко. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 55 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі розглянута технологія виробництва емульсійного соусу «Майонез» з використанням водоростевого гідрокалоїду – агар-агар та порошку ламінарії, що дозволило отримати соус «Майонез», який за органолептичними показника не поступається контрольному зразку, а навпаки, має значно кращу консистенцію, смак та аромат. Наведена порівняльна характеристика хімічного складу традиційних та дослідних зразків з додаванням агар-агару та порошку ламінарії. Розраховано комплексний показник якості розроблених зразків соусу «Майонез» з агарагаром та порошком ламінарії та побудовано модель якості. Розроблено систему моніторингу безпечності та якості виробництва соусу "Майонез" з агар-агаром та ламінарією щодо принципів НАССР. Проведено ряд розрахунків, відповідно до яких, визначено вартість розробленого соусу.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2605
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
molodoi_181.pdfосновний текст557.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.