Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2604
Title: | Удосконалення технології м’ясних страв методом маринування |
Other Titles: | Improvement of the technology of meat dishes by the method of marinating |
Authors: | Мєшков, Даниїл Олексійович |
Keywords: | удосконалення improvement страви з м’яса meat dishes свинина pork маринування pickling ялівець juniper чорноплідна горобина black rowan амарантова олія amaranth oil система НАССР HACCP system |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Мєшков Д. О. Удосконалення технології м’ясних страв методом маринування Improvement of the technology of meat dishes by the method of marinating : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Д. О. Мєшков ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 59 с. |
Abstract: | Робота присвячена удосконаленню технології маринування м’яса за рахунок використання рослинної сировини. Досліджено особливості хімічного складу ялівцю, соку чорноплідної горобини та амарантової олії, які використовувались для приготування маринаду для шашлику. Проаналізовано фактори, що впливають на якість м’яса в процесі маринування. Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність використання рослинних інгредієнтів для розм’якшення сполучної тканини свинини. Встановлено можливість заміни оцту та цибулі на ягідний сік, дикорослу сировину та рослинну олію, які покращують органолептичні показники, є натуральними та покращують хімічний склад страви з м’яса. Удосконалено технологію страви «Шашлик з свинини» в маринаді з ялівцем, соком чорноплідної горобини та амарантовою олією. Досліджено основні фізико-хімічні та структурно-механічні показники розроблених виробів. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2604 |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
mecshkov_181.pdf | основний текст | 1.72 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.