Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2600
Title: | Інноваційні технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення |
Other Titles: | Innovative technologies of bakery products for health purposes |
Authors: | Ксенюк, Антон Владиславович |
Keywords: | хліб пшенично-житній wheat-rye bread порошок селери celery powder порошок шпинату spinach powder хліб «Здоров’я» bread "Health" НАССР |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Ксенюк А. В. Інноваційні технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення Innovative technologies of bakery products for health purposes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. В. Ксенюк ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 49 с. |
Abstract: | У випускній кваліфікацінйі роботі розроблено інновацінй технологію виробництва хлібобулочних виробів покращеної харчової цінності за рахунок використання рослинної сировини – порошок шпинату та селери. За результатами проведених досліджень, визначено оптимальну кількість суміші порошку шпинату та селери в технології пшенично-житнього хлібу, що дозволило отримати хлібобулочний виріб – хліб «Здоров’я» з покращеним вмістом харчових волокон, білку, вітамінів та мінеральних речовин. Розраховано комплексний показник якості та побудовано моделі якості контрольного та дослідного зразків хлібобулочних виробів з порошком шпинату та селери. Встановлено, що використання рослинної сировини, а саме – порошку шпинату та селери в рецептурах хлібобулочних виробів дозволяє отримати виріб, що можна рекомендувати в лікувально-оздоровчому харчуванні з метою покращення вмісту поживних речовин в організмі людини та розширенню асортименту хлібобулочної продукції лікувально-оздоровчого призначення. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2600 |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ksenuk_181.pdf | основний текст | 521.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.