Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2596
Title: Інноваційні технології січених м’ясних страв підвищеної харчової цінності
Other Titles: Innovative technologies of chopped meat dishes nutritional value
Authors: Колісник, Богдан Ярославович
Keywords: м’ясні січені вироби
sliced ​​meat products
борошно сочевиці
lentil flour
мітітеї
mititei
біологічна цінність
biological value
органолептичні показники якості
organoleptic quality indicators
технологія
technology
Issue Date: 2024
Publisher: Колісник Б. Я. Інноваційні технології січених м’ясних страв підвищеної харчової цінності  Innovative technologies of chopped meat dishes nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Б. Я. Колісник ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 45 с.
Abstract: При узагальнені теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво інноваційних технологій м’ясних січених виробів «Мітітеї соковиті» із використанням борошна сочевиці. На основі розроблених технологій модельних харчових композицій встановлено раціональну кількість борошна сочевиці в рецептурі м’ясних січених виробів «Мітітеї соковиті», яка становить 15% від маси свинини. За результатами проведених досліджень розроблено науковообґрунтовану технологію м’ясних січених виробів «Мітітеї соковиті» із використанням борошна сочевиці, досліджено їх харчову та біологічну цінність. Визначено, що заміна частини м'ясної сировини на борошно з сочевиці дозволяє знизити собівартість на 666,77 грн, а також зменшити ціну на 960,15 грн. Перспективним напрямком подальших досліджень є розширення асортименту мясних січених страв та виробів оздоровчого призначення з використання рослинної сировини.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2596
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kolisnik_181.pdfосновний текст689.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.