Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ключко, Ігор Олександрович | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-17T13:59:29Z | - |
dc.date.available | 2024-12-17T13:59:29Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594 | - |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, надано характеристику холодних закусок, описано вплив дефіциту йоду на стан здоров’я населення. Забезпечення додаткового джерела йоду є ключовим фактором нормального фізичного і психічного розвитку. Тому є необхідність у дослідженні йодовмісної сировини з метою оптимізації споживання йоду. Розглянуто та досліджено йодовмісну сировину та використання її в технологіях харчової продукції. В кваліфікаційній роботі наведено моделювання харчових композицій збагачених йодом. Розглянуто особливості використання порошку креветки в ресторанному господарстві при розробленні холодних закусок. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. Проведено дослідження додаванням порошку креветки до форшмаку. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології холодних закусок з йодовмісною сировиною, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалена холодна закуска з порошком креветки має високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій холодних закусок з використанням йодовмісної сировини. Собівартість розробленої продукції становить 18,65 грн | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Ключко І. О. Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / І. О. Ключко ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с. | uk_UK |
dc.subject | холодна закуска | uk_UK |
dc.subject | cold snack | uk_UK |
dc.subject | форшмак | uk_UK |
dc.subject | forschmak | uk_UK |
dc.subject | йодовмісна сировина | uk_UK |
dc.subject | iodine-containing raw materials | uk_UK |
dc.subject | порошок креветки | uk_UK |
dc.subject | shrimp powder | uk_UK |
dc.title | Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини | uk_UK |
dc.title.alternative | Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
kluchko_181.pdf | основний текст | 1.33 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.