Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКлючко, Ігор Олександрович-
dc.date.accessioned2024-12-17T13:59:29Z-
dc.date.available2024-12-17T13:59:29Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, надано характеристику холодних закусок, описано вплив дефіциту йоду на стан здоров’я населення. Забезпечення додаткового джерела йоду є ключовим фактором нормального фізичного і психічного розвитку. Тому є необхідність у дослідженні йодовмісної сировини з метою оптимізації споживання йоду. Розглянуто та досліджено йодовмісну сировину та використання її в технологіях харчової продукції. В кваліфікаційній роботі наведено моделювання харчових композицій збагачених йодом. Розглянуто особливості використання порошку креветки в ресторанному господарстві при розробленні холодних закусок. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. Проведено дослідження додаванням порошку креветки до форшмаку. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології холодних закусок з йодовмісною сировиною, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалена холодна закуска з порошком креветки має високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій холодних закусок з використанням йодовмісної сировини. Собівартість розробленої продукції становить 18,65 грнuk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherКлючко І. О. Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини  Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / І. О. Ключко ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с.uk_UK
dc.subjectхолодна закускаuk_UK
dc.subjectcold snackuk_UK
dc.subjectфоршмакuk_UK
dc.subjectforschmakuk_UK
dc.subjectйодовмісна сировинаuk_UK
dc.subjectiodine-containing raw materialsuk_UK
dc.subjectпорошок креветкиuk_UK
dc.subjectshrimp powderuk_UK
dc.titleУдосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировиниuk_UK
dc.title.alternativeImproving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materialsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kluchko_181.pdfосновний текст1.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.