Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594
Назва: | Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини |
Інші назви: | Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials |
Автори: | Ключко, Ігор Олександрович |
Теми: | холодна закуска cold snack форшмак forschmak йодовмісна сировина iodine-containing raw materials порошок креветки shrimp powder |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Ключко І. О. Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / І. О. Ключко ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с. |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, надано характеристику холодних закусок, описано вплив дефіциту йоду на стан здоров’я населення. Забезпечення додаткового джерела йоду є ключовим фактором нормального фізичного і психічного розвитку. Тому є необхідність у дослідженні йодовмісної сировини з метою оптимізації споживання йоду. Розглянуто та досліджено йодовмісну сировину та використання її в технологіях харчової продукції. В кваліфікаційній роботі наведено моделювання харчових композицій збагачених йодом. Розглянуто особливості використання порошку креветки в ресторанному господарстві при розробленні холодних закусок. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. Проведено дослідження додаванням порошку креветки до форшмаку. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології холодних закусок з йодовмісною сировиною, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалена холодна закуска з порошком креветки має високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій холодних закусок з використанням йодовмісної сировини. Собівартість розробленої продукції становить 18,65 грн |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
kluchko_181.pdf | основний текст | 1.33 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.