Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594
Название: Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини
Другие названия: Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials
Авторы: Ключко, Ігор Олександрович
Ключевые слова: холодна закуска
cold snack
форшмак
forschmak
йодовмісна сировина
iodine-containing raw materials
порошок креветки
shrimp powder
Дата публикации: 2024
Издатель: Ключко І. О. Удосконалення технології холодних закусок із використанням йодовмісної сировини  Improving the technology of cold snacks using iodine-containing raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / І. О. Ключко ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, надано характеристику холодних закусок, описано вплив дефіциту йоду на стан здоров’я населення. Забезпечення додаткового джерела йоду є ключовим фактором нормального фізичного і психічного розвитку. Тому є необхідність у дослідженні йодовмісної сировини з метою оптимізації споживання йоду. Розглянуто та досліджено йодовмісну сировину та використання її в технологіях харчової продукції. В кваліфікаційній роботі наведено моделювання харчових композицій збагачених йодом. Розглянуто особливості використання порошку креветки в ресторанному господарстві при розробленні холодних закусок. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. Проведено дослідження додаванням порошку креветки до форшмаку. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології холодних закусок з йодовмісною сировиною, які відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалена холодна закуска з порошком креветки має високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій холодних закусок з використанням йодовмісної сировини. Собівартість розробленої продукції становить 18,65 грн
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2594
Располагается в коллекциях:магістр

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
kluchko_181.pdfосновний текст1.33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.