Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2590
Title: Інноваційні технології борошняних виробів з підвішеним вмістом харчових волокон
Other Titles: Innovative technologies of flour products with suspended dietary fiber content
Authors: Завадовський, Андрій Русланович
Keywords: борошняні вироби
flour products
вареники
dumplings
борошно з нуту
chickpea flour
шрот насіння розторопші
thistle seed meal
харчові волокна
dietary fiber
Issue Date: 2024
Publisher: Завадовський А. Р. Інноваційні технології борошняних виробів з підвішеним вмістом харчових волокон  Innovative technologies of flour products with suspended dietary fiber content : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. Р. Завадовський ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 60 с.
Abstract: В кваліфікаційній роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено запропонований спосіб виробництва борошняного виробу – вареники «Поживні» до складу яких входить борошно з нуту та шрот насіння розторопші. На основі розроблених технологій модельних харчових композицій борошняних виробів встановлено раціональну кількість добавок технології, розроблена рецептура та технологічна схема. На основі порівняльної характеристики контрольного та дослідного зразків борошняних виробів, зроблено висновок, що використання борошно з нуту та шрот насіння розторопші, дозволяє значно покращити їх харчову цінність, зокрема підвищити вміст харчових волокон. Оновлена рецептура борошняного виробу вареники «Поживні», дозволяє значно розширити асортимент борошняних виробів з покращеними біологічними та харчовими властивостями, що дозволяє його використовувати в харчуванні лікувально-оздоровчого характеру.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2590
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zavadovskii_181.pdfосновний текст903.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.